Hirdetés

Újabb villámvágta GeForce

Az MSI új minőségi osztályt állított fel Military Class besorolású termékeivel, amelyek az utolsó darabig első osztályú alkatrészekből épülnek fel. Ez alól a ma bemutatott GeForce GTX 275 sem kivétel, Hi-c Cap (Highly-conductive polymerized Capacitor) és szilárdelektrolitos kondenzátorok, valamint SSC (Solid State Choke) tekercsek biztosítják, hogy a kártya minden körülmények között jól teljesítsen, és stabil feszültségeket állítson elő az alkatrészek számára még akkor is, ha a végletekig van hajszolva.

MSI GeForce GTX 275 Lightning
MSI GeForce GTX 275 Lightning [+]

A technológia előnyeit jól példázza az előző Lightning márkanévvel fémjelzett GeForce GTX 260-as, az azon található grafikus processzor órajelét egészen 1,1 GHz-ig sikerült feltornázni, nem éppen mindennapi körülmények között. Az N275GTX Lightning tápellátását 10 fázisú áramkör látja el, ami két hattűs PCI Express csatlakozón keresztül veszi fel az energiát, és kiegészítették az APS (Active Power Switching) technológiával is. Ez üresjáratban hét fázist képes lekapcsolni, ami esetenként 93%-os energiamegtakarítást jelenthet. A kártya terheltségéről LED-es visszajelző rendszer értesíti a felhasználót, alacsony kihasználtság esetén zöld, közepesnél kék, teljes terhelésen pedig vörös fény világít.


[+]

Egyedi hűtőrendszer segíti az alkatrészek hőmérsékletének alacsonyan tartását. A Twin Frozr II dizájn szerint készült megoldás öt darab 8 mm-es hővezető csővel működik, amelyek nagyméretű alumíniumbordákhoz szállítják tovább a grafikus processzor által termelt hőt. Ennek eltávolítását két 80 mm-es ventilátor segíti, amelyek jótékony légáramlatokkal látják el a fémlemezzel borított memóriákat és más melegedő alkatrészeket.


[+]

Az MSI mérnökei megfogadták a tavaly megrendezett Master Overclocking Arenán résztvevő tuningbajnokok tanácsait, ezért a fontosabb feszültségek, például a grafikus processzor és a memóriák esetében mérőpontokat (V-check Points) vezettek ki a nyomtatott áramköri lapra. Ezek segítségével egy multiméterrel működés közben nyomon követhetők a aktuális feszültségértékek, könnyebb elérhetőségüket a mellékelt kábel segítségével oldották meg. A túlhajtáshoz az Afterburner szoftvert mellékelik, ami egyszerűvé teszi a túlhajtást.


[+]

Kisebbik testvéréhez hasonlóan az MSI N275GTX Lightning is megduplázott mennyiségű, 1792 MB fedélzeti memóriával gazdálkodhat. A felhasznált lapkák egytől egyig 0,8 ns-os GDDR3-as chipek, órajelüket 2300 MHz-re állították be. Az 55 nm-en készült és 240 shader processzort tartalmazó GT200-as grafikus processzort sem hagyták érintetlenül, órajeleit 700 MHz-re állították be a tervezők. Kimenetei között egy analóg D-Sub, egy DVI és egy HDMI található, és nem maradt le az SLI csatlakozója sem.


[+]

Az MSI Lightning már felbukkant a webáruházak előrendeléses kínálatában is, 250 euró környékén lehet majd hozzájutni. A kártyáról és a Twin Frozr II hűtésről készült további képeket ebben a galériában lehet megtekinteni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés