Hirdetés

Újabb streamer fényforrás az Elgatótól

A kör alakú Ring Light már önmagában is képes szépen bevilágítani például egy webkamera képét, ellentétben a többi Elgato lámpával.

A Key Light és Key Light Air után újabb, elsősorban streamereknek és videós tartalomgyártóknak szánt LED-es fényforrást mutatott be az Elgato, amely a Ring Light nevet kapta. Ahogy az a megnevezésből is sejthető, a 17 hüvelyk átmérőjű lámpa ezúttal nem lekerekített négyzet vagy téglalap, hanem kör alakú, ami ideálisabb az arc bevilágítására, hiszen az nem közvetlenül szemből, hanem körben, minden irányból egyenletesen kapja a fényt. Ezzel meg is oldották a Key Light modellek legnagyobb problémáját, amelyekből kettő kellett az ideális beállításhoz, a Ring Lightból elég egy is.


[+]

A körlámpában 160 darab OSRAM LED dolgozik a keretbe építve, ezek fényét egy többrétegű diffúzor szórja szét. A LED-ek fényereje maximum 2500 lumenig állítható, továbbá a fehéregyensúlyt is mi adhatjuk meg egy 2900-7000 K-es skálán, a vezérlés pedig vezeték nélküli hálózaton keresztül, a gyártó saját, Control Center szoftveréből történhet, amely elérhető macOS, Windows, Android és iOS rendszerekre is. iOS esetében segítségül hívhatjuk Sirit is, így hanggal vezérelhetjük a Ring Lightot (illetve a hálózaton található többi Elgato fényforrást), ehhez azonban szükségünk lesz a Stream Deck mobil verziójára. Apropó Stream Deck, természetesen az újdonság is kompatibilis a gyártó saját, kijelzős-gombos vezérlőpaneljével. Fejlesztés a többi lámpához képest, hogy már dedikált gombokat is találunk a házon, az azonban nem tiszta, hogy ez csak a fényerő, vagy a fehéregyensúly szabályzására is használható.


[+]

A lámpa rendelkezik egy gömbfejjel kombinált állványmenettel, így maximum 2 kg tömegű kameránkat közvetlenül a fények közé szerelhetjük, de egy opcionálisan beszerezhető tartó segítségével telefonunkat is egyszerűen ide helyezhetjük. A berendezést egy teleszkópos, Multi Mount névre hallgató állvány tartja, amelynek alsó vége satuként az asztal szélére rögzíthető, ezt a megoldást azonban szükség esetén lecserélhetjük egy súlyozott talpra is, amit viszont a doboz nem tartalmaz.

Az Elgato Ring Light 200 dolláros árcédulával szerepel a gyártó weboldalán, elérhetősége azonban még kérdéses, egyelőre a lámpa és tartozékai mellett is az „Out of stock” üzenet szerepel.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés