Hirdetés

CES 2020: újdonságok Elgato-módra

Az Elgato (és anyavállalata, a Corsair) három újdonságot is hozott a CES-re egy rögzítőkártya, egy hordozható fényforrás és egy billentyűzet személyében.

A Corsair standján három új Elgato kötődésű terméket csodálhat meg a nagyközönség, amelyek három különböző termékkategóriát erősítenek a gyártó palettáján. Talán legegyszerűbb ezek közül a Key Light Air névre hallgató, legkönnyebben egy mobil softboxként leírható eszköz, amely a tavalyi CES-en bejelentett Key Light kompaktabb változata.


[+]

A Key Light Air a nagyobbik testvér 160 darab OSRAM LED-jéből nyolcvanat tartott meg, amelyek még így is összesen 1400 lument képesek kipréselni magukból, mindezt 2900 és 7000 kelvin között szabályozható színhőmérséklettel. A vezérlés egy iOS, Android, Windows és macOS operációs rendszerekre elérhető alkalmazás segítségével vezeték nélkül történik, a legjobb pozíció elérését pedig a teleszkópos állvány biztosítja.


[+]

Néhány fokkal összetettebb motyó az Elgato 4K60 S+, ami egy olyan, USB 3.0 csatlakozóval ellátott külső rögzítőeszköz, amellyel 4K60p HDR10 tartalmakat tudunk számítógép közbeiktatása nélkül, közvetlenül SD szabványú memóriakártyára felvenni, Xbox One vagy PS4 konzolokról. Az eszköz hardveres HEVC kódolással és a gyártó állítása szerint zéró késleltetéssel operál, a felvételt és az élő közvetítést pedig olyan funkciók segítik, mint az utólagos rögzítést lehetővé tevő Flashback Recording és a mikrofonunk által hallott hangot külön sávba mentő Live Commentary.


[+]

Az újdonságok listájának utolsó tagja bár Corsair logót kapott, fejlesztéséhez az Elgatonak is köze van. Az általunk is tesztelt K95 RGB Platinum billentyűzet XT utótaggal ellátott kiadásáról van szó, amely hardveresen megegyezik az alapmodellel (leszámítva műbőr borítású csuklótámaszt és a hat darab, kék színű extra kupakot a makrógombokhoz), szoftveres oldalról azonban az iCUE világításvezérlő mellett a Stream Deck vezérlőkhöz tartozó program is támogatott. Utóbbi segítségével bármit ráprogramozhatunk a baloldalt elhelyezett hat darab makrógombra, amit a Stream Decken is megtehetünk, ide sorolva például az élő közvetítésekhez kapcsolódó funkciókat.

Az alumínium fedlappal ellátott klaviatúra Cherry MX Brown, Blue és Speed Silver kapcsolókkal lesz elérhető, egyelőre ismeretlen időpontban, árcéduláján a 200 dolláros összeg szerepel. A piacra kerülés időpontja sajnos a Key Light Air és a 4K60 S+ esetében sem ismert, áruk viszont igen, előbbi 130, utóbbi pedig 400 dollárt fog kóstálni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés