Hirdetés

Újabb Pine Trail-es netbookok tűntek fel

Már írtunk jó pár Pine Trail platformra épülő netbookról, ezúttal két újabb gyártó, az MSI és a Samsung új modelljeiről számolunk be. Úgy tűnik, lassan teljes lesz a kép, és a régi Atomokat teljesen felváltják az újak.

Az MSI nem aprózta el, rögtön három új modellt mutattak be, a Wind U130-at, U135-öt és U160-at. A készülékek belsejét illetően semmilyen meglepetés nem éri a leendő vásárlót. Ezek a netbookok is a szokásos konfigurációt kapták, ami az 1,66 GHz-es, N450-es Intel Atom processzorra és az NM10 chipkészletre épül, a grafikáról pedig természetesen a GMA 3150 integrált vezérlő gondoskodik. A képernyő az összes modellen 10,1 colos, a felbontása pedig 1024x600 pixel, azaz megfelel a kategória átlagának.

MSI Wind U130
MSI Wind U130

Alapfelszereltségen mindhárom gépbe 1 GB DDR2 RAM és 160 GB-os winchester kerül, rendelkeznek Wi-Fi és Bluetooth modullal, sőt opcionálisan HSDPA, illetve WiMAX is kerülhet beléjük. A csatlakozók terén sem lehet semmilyen különlegességet tapasztalni, a hangkimenet és -bemenet mellé három USB, egy D-Sub és egy Ethernet port sorakozik fel. A netbookok rendelkeznek az MSI ECO Engine technológiájával, aminek a segítségével hosszabb akkumulátoros üzemidő érhető el – az U160-nál nagyjából tíz órás elektromos hálózat nélküli használatra számíthatunk.

MSI Wind U135
MSI Wind U135

Annál nagyobb a differencia, ha a készülékek külsejét vizsgáljuk! Ezen a téren a Wind U130 a legkonzervatívabb, gyakorlatilag semmi különleges nincsen rajta, hozza a szokásos netbookos formát. A színválasztéka sem túlságosan gazdag, a fehér és a fekete jelenti az elérhető árnyalatokat. Az U135 már kicsit egzotikusabbra sikeredett – már ami a külsőt illeti. Ez már négy színben, csillogó ezüstben és feketében, mélykékben és cseresznyepirosban lesz kapható, a fedél pedig szépen texturált. Sőt a tapipad is ugyanezt a mintát kapta, ennek ráadásul a mérete is megnövekedett. További különbség, hogy az U135-ösnek már a mostanában egyre divatosabb, szigetes billentyűzete van.

MSI Wind U160 (forrás: Engadget)
MSI Wind U160 (forrás: Engadget)

A kategória szépségkirálya (furcsa lenne ilyen markáns megjelenésnél királynőt írni) mindenképpen az U160. Ennek a kialakítása és a zsanérja is nagyon elegáns, igazából inkább egy előkelőbb szubnotebookra emlékeztet, mint olcsó netbookra. A billentyűzet itt is szigetes, a touchpad pedig nem süllyed bele a csuklótámaszba, hanem apró pontocskák emelik ki belőle. Az MSI Wind U130 előtelepített Windows 7-tel nagyjából 280 dollárba fog kerülni, az U135 330, az U160 350 dollár körül kapható majd januártól.

MSI Wind U160 (forrás: Engadget)
MSI Wind U160 (forrás: Engadget)

A Samsung netbookjairól még nincs hivatalos bejelentés, az azonban biztosnak tűnik, hogy két új modell is érkezik. Ezekről még nem tettek közzé képeket, és azt sem lehet tudni, hogy pontosan miben különböznek egymástól (várhatóan főleg a külső kialakításukban), ugyanis a fellelhető információk szerint belső felépítésükben túl sok differencia nincsen köztük. Az N150-es és NB30-as modell is az MSI netbookoknál kifejtett alapokra épül, azaz ezek is 10,1 colos, 1024x600 pixeles megjelenítővel rendelkeznek, és az Intel Atom N450 épülnek 1 GB RAM-mal és 160 GB-os winchesterrel kiegészülve. Az utóbbi modellbe került egy gyorsulásérzékelő szenzor, ami a winchester védelmében segít, de a felszereltség ettől eltekintve ugyanaz, mindkét készülékben hatcellás akkumulátor, Wi-Fi, Ethernet, kártyaolvasó és webkamera található. Az áruk sem ismert még, de a nem hivatalos források az N150-re 374, az NB30-ra 406 dollárt adnak meg, ebben benne foglaltatik a Windows 7 is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés