Hirdetés

Újabb külső tárolórendszerekkel jelentkezik a Plextor

A többnyire minőségi tárolórendszereiről ismert Plextor a hannoveri CeBIT alkalmával négy új külső adattárolót mutat be a nagyközönségnek. A külső optikai meghajtók és tunerek családja mellett immár hordozható merevlemezes egységekkel is jelentkezik a cég, továbbá megjelenik kínálatában egy külső floppylemezes meghajtó is.


PX-PH04U és PH08U: notebookokhoz ideális

A PX-PH04U és PX-PH08U típusjelzést viselő két külső merevlemezes tároló USB 2.0 szabványnak megfelelő csatlakozáson keresztül kommunikál a számítógéppel. A 40 és 80 gigabájtos kapacitással érkező egységek 5400 fordulat/perces motorral szerelt merevlemezt tartalmaznak, egy kapcsoló segítségével írásvédetté tehetőek, illetve működésükhöz nincs feltétlenül szükség külső tápegységre.


PX-EH25L: kis munkacsoportok életmentője lehet

A PX-EH25L az imént ismertetett két modellnél lényegesen nagyobb adattároló kapacitást nyújt; ennek megfelelően a 250 GB-os egység által nyújtott tárhelyet akár egyszerre több gép is igénybe veheti. Ezért a Plextor 100Base-TX/10Base-T hálózati interfésszel látta el az egységet, így kisebb munkacsoportok könnyűszerrel használhatják adatmentési feladataik ellátásához. A PX-EH25L extraként printer szerverként is funkcionál, illetve képes adatait automatikusan átmenteni egy USB porton keresztül hozzá csatlakoztatott, vele egyező méretű külső merevlemezre.

Szintén új termék a technológiai újdonságnak korántsem nevezhető PX-FD1U, mely egy USB csatlakozással ellátott külső floppylemezes egység. A Plextor szerint tehát még mindig lehet létjogosultsága a korábban szebb napokat megélt mágneslemeznek.


PX-FD1U

Ez utóbbi eszköz körülbelül 10 000 forintos bruttó fogyasztói áron kerül majd forgalomba, míg a 40 és 80 GB kapacitású külső merevlemez rendre 33 000 és 47 000 forintba fog kerülni, a PX-EH25L-ért pedig várhatóan 94 000 forintot kell majd fizetni. Az áprilistól kapható külső eszközökre a szokásos módon két év garanciát vállal a gyártó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés