Hirdetés

Újabb játékprogramoknak jöhet meg a hangjuk Vista alatt

A Creative Labs múlt héten kiadta a januárban útnak indított ALchemy fordítóprogram új, 1.3-as verziószámot viselő változatát. A kényszerűségből létrehozott ALchemy projekttel a vállalat egy olyan szoftver fejlesztését tűzte ki célul, amely a Vista által nem támogatott DirectSound(3D) és EAX hívásokat megfelelőképpen átalakítva az OpenAL API-nak továbbítja, így régebbi játékok esetében is lehetővé teszi a háromdimenziós, effektekkel fűszerezett hangzást.

Az ALchemy új verziója több hibajavítás mellett számos játékprogrammal bővíti a kompatibilitási listát, így mostantól többek közt a Baldur's Gate 2, Battlefield Vietnam, C & C Generals, The Chronicles of Riddick, Dungeon Siege, Far Cry, GTA 3, GTA Vice City, Hitman 2, Knights of the Old Republic 2, MDK2, The Elder Scrolls IV: Oblivion, Serious Sam 2 és Serious Sam: The First Encounter játékok futtatása során is élvezhető a térhatású hangzás, feltéve ha a felhasználó a megfelelő X-Fi hangkártyával rendelkezik (az XtremeAudio modellt leszámítva mindegyik típushoz használható az ALchemy).

A Creative ALchemy DirectSound – OpenAL fordító elérhető a projekt weboldalán, ugyanott megtalálható a támogatott játékprogramok listája is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés