Hirdetés

Újabb GeForce 7800 GTX grafikus gyorsítók

A GeForce 7800 GTX bejelentése után szerkesztőségünket is elérték a videokártyát kínálatukban szerepeltető vállalatok sajtóközleményei. Úgy tűnik, az NVIDIA-nak valóban jól sikerült megszerveznie a gyártást, hiszen ezek többségében az áll, hogy az új termék szállítása máris megkezdődött. Tegnap már bemutattuk néhány nagyobb gyártó kártyáit, s a sort most továbbiakkal folytatjuk.

Az Albatron kék színű kártyáján mind a GPU (430 MHz), mind a 256 MB GDDR3 memória (1,2 GHz) a referenciának megfelelő órajelen jár. A hardver mellé a PowerDirector és az ARX Fatalis szoftverek járnak.

Az AOpen Aeolus 7800GTX-DVD256 jelzés alatt futó, a referencia-órajelekkel teljes mértékben konform 3D-gyorsítójához a Second Sight című játékot csomagolják. Az Inno3D ugyancsak tartózkodott a túlhajtástól; a dobozban itt a Colin McRae Rally 04 teljes verziója, a 3DMark05 Inno3D-kiadása, a WinDVD 5, továbbá a WinDVD Creator 2 található meg.

A fentiekkel ellentétben az XFX mind a grafikus processzort, mind – az eddig látottak közül elsőként – a memóriachipeket tuningolta, előbbit 450, utóbbiakat pedig 1250 MHz-en működteti. A szoftvercsomag az X2: The Threat, a Moto GP 2 és a FarCry játékokat is tartalmazza.

A Gainward egyelőre nem tette közzé új modelljei pontos specifikációit, de a gyártó nem arról híres, hogy a matricán kívül ne nyúlna máshoz egy videokártyán. A PowerPack! Ultra/3500PCX XP jelzésű alapmodell megjelenik vízhűtőblokkal felszerelve a CoolFX sorozat részeként is, valamint bőséges tuninglehetőségekkel – és feltehetően ezúttal is válogatott RAM-chipekkel – felvértezve Golden Sample kiadásban.

Végezetül ismét egy kártya az eredeti órajelekkel: a Chaintech AE78GTX-hez adott szoftverek listáján a WinDVD 5, a WinDVD Creator 2, a WinRip 2.1, a Home Theater 2.1 Lite, a DVD Copy 2 Lite, az Adobe Photoshop Album 1.0, a Painkiller teljes verziója és egy további öt játékot magában foglal csomag áll.

A fentiekkel kapcsolatban meg kell jegyeznünk, hogy a sajtóanyagok egyes vállalatok esetében felületesnek, hiányosnak tűntek, így a mellékelt szoftverekről vásárlás előtt mindenképpen érdemes alaposabban tájékozódni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés