Hirdetés

e-GeForce egyedi hűtéssel

A PC-s grafikus megoldásokat gyártó cégek bevett szokása, hogy csúcsmodelljeiket lényegében kész termékként értékesítik partnereiknek, akik aztán a saját márkajelzésük alatt hozzák forgalomba a termékeket. A PC-ipar számára egyáltalán nem ismeretlen megoldás egyaránt szolgál előnyökkel és hátrányokkal, mindazonáltal a nevesebb gyártók gyakorta igyekeznek módosítani a referenciatermékeket, hogy ezzel is világossá tegyék; az ő termékük nem tucatáru.


Forrás: X-bit labs

Ilyen próbálkozás az amerikai EVGA e-GeForce 7800 GTX típusú vezérlője, mely az NVIDIA aktuális csúcsmodellére alapoz, és noha a hardver alapvetően megegyezik a többi márka által kínáltakkal, az általánosan alkalmazott hűtési megoldást másikra cserélte a cég. Az EVGA jövőben megjelenő NVIDIA-s csúcskártyái a cég ACS (Asymmetric Cooling System) névre keresztel aktív hűtését fogják magukon hordozni, mely egyrészt a referenciahűtésnél hatékonyabban dolgozik, másrészt – mivel gyakorlatilag teljesen beburkolja a kártyát – megvédi az érzékeny áramkört az esetleges fizikai behatásoktól.


Forrás: X-bit labs

A gyártó által az X-bit labs weboldalnak eljuttatott fényképek az új hűtés prototípusát ábrázolják, a megoldás piacra kerülésének idejéről, illetve az többi részletről (így többek között a fogyasztói árról) egyelőre nem nyilatkozott a cég.

  • Kapcsolódó cégek:
  • EVGA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés