Hirdetés

Újabb ékszerré vált noteszgépet leplezett le az MSI

Új modellel bővítette Crystal Collection névre keresztelt, exkluzív külsejű noteszgépekből álló termékkínálatát a tajvani Micro Star International (MSI). A vállalat csaknem egy éve rukkolt elő az első ilyen hordozható számítógéppel, mely zongoralakk festésű kijelzőfedelével és kristályberakású logóval igyekezett a divatnak hódolni. Az első Crystal Collection gépet (M667) nem sokkal bemutatása után követte egy szubnoteszek kategóriájába illő variáns, a gyártó ezt követően hosszú kihagyás után, a napokban leplezte le legújabb luxusnoteszét, mely a dizájndíjas PR200-as szériára épít.

Az MSI PR200 Crystal Collection külsejét tekintve két lényeges ponton különbözik a „hagyományos” PR200-tól: a gyártó szakított a kétségtelenül elegáns, olykor azonban túlságosan is komor sötét színvilággal, az exkluzív változatot ennek megfelelően ezúttal teljesen fehérbe öltöztették. A névhez – és az eddigi koncepcióhoz – igazodva itt is megtalálható a kijelzőfedélen a 120 darab kristály, melyek eredetileg az osztrák Alpokban kerültek felszínre.

Az új luxusmodell technikai paramétereit tekintve is igyekszik lenyűgözőt nyújtani: a Centrino processzortechnológia révén mindennek a gerincét egy kétmagos Intel CPU, egy DirectX 10-kompatibilis grafikus motort tartalmazó lapkakészlet és egy draft-802.11n-kompatibilis WLAN-vezérlő alkotja. Az IGP képe egy 12,1 hüvelykes, WXGA (1280x800 pixeles) felbontást nyújtó, fényes felületű (Amazing Crystal Vision) kijelzőn jelenik meg, de a gépre szereltek HDMI kimenetet is, így monitorra vagy akár LCD-televízióra is küldhető a jel.

A kristályberakású szubnoteszt maximum 3 gigabájtnyi memóriával lehet megpakolni, a merevlemez maximális kapacitása 250 GB. A PR200 Crystal Collection alapfelszereltségéhez tartozik még többek közt egy Gigabit Ethernet vezérlő, egy kártyaolvasó, egy webkamera a hozzá tartozó iránymikrofonnal, egy ujjlenyomat-szkenner és egy DVD-író. Némelyik kiépítésbe ezeken felül Bluetooth modul és földi sugárzású digitális tévécsatornák vételére alkalmas tuner is kerül. A 30 x 23 x 1,6-2,9 centiméteres házba épített notesz tömege így nagyjából 1,8 kilogramm. A géphez négycellás és nyolccellás akkumulátort is lehet használni, a rendelkezésre állási időről nem közölt adatokat a gyártó. A gyári tartozékok listáját a szokásos kellékek (akkumulátor, töltő) mellett egér, pendrive és egy bőrtok egészíti ki.

Az MSI PR200 Crystal Collection megjelenésének ideje, valamint az elérhető konfigurációk ára és pontos kiépítése egyelőre nem ismert.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés