Hirdetés

Újabb DVD-DivX lejátszó

Xoro HSD 400 néven akarja piacra dobni új DVD-DivX lejátszóját a német cég. Sok részlet még nem derült ki az eszközről, annyit azonban már most lehet tudni, hogy a HSD 400 MPEG-1, 2 és 4 fájlok mellett VideoCD-ket (VCD), Super Video CD-ket (SVCD), audió CD-ket, WMA és MP3 formátumú zenei, továbbá JPEG képfájlokat tartalmazó lemezeket, Kodak Picture CD-ket, valamint DivX 4.x vagy nagyobb verziószámú kodekkel készített videókat is lejátszik majd.

Egy 480 soros, integrált Progressive-Scan funkciónak köszönhetően jobb és élesebb a megjelenített kép, ami főleg projektorok használatakor hasznos megoldás. Sajnos még nem tudni, hogy Macrovision másolásvédelemmel ellátott vagy anélküli PAL DVD-k lejátszásakor is működik-e. A többi DVD-lejátszójánál ugyanis csak az NTSC formátumú filmekhez kínálja ezt a megoldást a MAS cég.

A HSD 400 támogatja a 8-csatornás DVD-hangzást, a Dolby Pro Logic II, Dolby Digital, AAC és DTS szabványokat. A készülék június elsejétől kapható, 237 euróért kínálják majd, így jóval olcsóbb lesz a Kiss' DP-450-nál (500 euró) és a Revoy 3200DX-nél (400 euró).

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés