Hirdetés

DivX-támogatás Radeon kártyákban

Az ATI és a DivXNetworks bejelentette, hogy a közkedvelt DivX-kodeket az ATI R300-as chipjei a Fullstream technológiának köszönhetően, alkalmazni fogják a videók folyamatos lejátszásához.

Ehhez ötven százalékkal csökkenteni akarják a processzor-terheltséget és ezzel párhuzamosan növelni kívánják a lejátszott film minőségét. Eddig csupán a Real-One lejátszók egyik fizetős változatához volt elérhető egy Fullstream plug-in, ami főleg az interneten lévő minivideók lejátszásában segített a felhasználóknak. A DivX már csak azért is megfelelő elgondolás a Fullstream technológia népszerűsítéséhez, mert komplett filmekhez éppúgy használható, mint kisebb videókhoz, helytakarékos és a DivX kodekkel tömörített filmek jó minőségűek.

Kérdés, hogy ezt a Fullstream plug-int miért csak a Radeon 9500, 9500 Pro, 9700 és 9700 Pro kártyák támogatják. Amint azt az ATI megerősítette, ez azért van így, mert a Radeon 8500/9000/9100-as kártyák DirectX 8.1 és PixelShader 1.4 egységeiben nincs elég teljesítmény a DivX videók folyamatos, minőségi lejátszásához (kérdés, hogy ez igaz-e...).

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés