Hirdetés

Új DVD-DivX lejátszó a Kiss-től

A skandináv vállalat a CeBIT-en mutatja be a világ első Ethernet-csatlakozási lehetőséggel ellátott DVD-DivX lejátszó készülékét. Az új modell 2003 tavaszán jelenik meg, ez a második olyan DVD-lejátszó, amelyik a Kiss és a Sigma Designs között kötött stratégiai együttműködésének eredménye, és tartalmazza az utóbbi cég EM8500 típusú DVD dekóder chipjét.

A DP-500 DivX 4 és 5 kodekekkel kódolt videókat játszik le a hagyományos DVD-formátumok, XviD-videók, CD-k, MP3 és Ogg Vorbis zenefájlok mellett. A felhasznált médiumok CD-R, CD-RW, VCD, SVCD, DVD-R és DVD-RW lehetnek.

Az igazi újdonságot azonban a készülékbe beépített Ethernet 10/100-as hálózati kártya nyújtotta csatlakozási lehetőség jelenti, így a termék közvetlenül az internetről képes letölteni és visszaadni az internetes rádiók műsorát, zeneszámokat, képeket vagy videókat.

A 449 eurós eszköz támogatja a Scan-technológiát, a MPEG 4 formátumot, az elődjéhez képest javítottak a kezelhetőségen és a digitális képeinket is eltárolhatjuk egy fotóalbumban.


Forrás: www.zdnet.de

Azóta történt

Előzmények

  • Zöld utat kapott a kék lézer

    Február 17-én új korszak kezdődött a Blu-ray Disc DVD-formátum életében, ugyanis a cégek ettől a naptól kezdve szabadon átvehetik a licencét.

  • Újabb DVD-DivX lejátszó

    Trónkövetelő lehet a DVD-DivX-lejátszók piacán a MAS IT-Elektronik AG új készüléke.

  • PC-vel összeköthető DVD-lejátszó

    A hálózatokon keresztül a PC-hez kapcsolódó DVD-lejátszót mutatott be a SONICblue.

  • A Kiss' visszavág

    Alig egy napja adtunk hírt az amerikai Equator cég új DVD-DivX lejátszójáról, a Kiss' máris új terméket jelentett be.

Hirdetés