Hirdetés

Új vizesblokkok érkeznek a ROG-os GeForce RTX-ekhez

Az EK Water Blocksnak köszönhetően az ASUS ROG Strix RTX kártyák kapnak hamarosan specifikus hűtést.

Az EK új, Vector Strix RTX nevezetű blokkokat hoz, melyek az EK Quantum termékvonal képviselői, és a TU102-es, TU104-es, illetve a TU106-os GPU-kkal szerelt ASUS ROG grafikus vezérlőkhöz kínálnak alternatív termális menedzsmentet; egészen pontosan a ROG Strix RTX 2080 Ti, 2080 és 2070 VGA-król van szó. Kivitelezésüket tekintve az open split-flow dizájnú nóvumok egyslotos formátumban tetszelegnek, és teljes hosszúságban lefedik a nyomatott áramköri lapot.

EK-Vector Strix RTX 2070 RGB
EK-Vector Strix RTX 2070 RGB [+]

Mindhárom VGA-ra külön blokk való, melyek közvetlenül hűtik a GPU-t, a memóriát és a VRM-et egyaránt. A gyártó korábbi full cover megoldásaihoz képest megnövekedett a hőátadó felület, ami mindenképpen jótékony hatással lesz a hűtési teljesítményre. Az alap amúgy nikkelezett réz, a fedőrész pedig akrilos gúnyában tetszeleg, így szolgáltatva kellemes, minimalista külsőt videokártyánk számára.

EK-Vector Strix RTX 2080 RGB
EK-Vector Strix RTX 2080 RGB [+]

Ahogy az lenni szokott, a négy darab 12 voltos RGB LED szalagnak hála némi címezhető világítást szintúgy kapunk a csomag részeként, ami természetesen kompatibilis az ASUS Aura Sync-kel. A G1/4"-es szerelékek a terminál mindkét oldalára felszerelhetők és az NVLink támogathatósága sem szenved csorbát. A gyártó amúgy javasolja egy hátoldali takarólemez külön történő beszerzését, mert az nem csak az optikán javít, de némi passzív hőelvezetéssel is szolgál (40 eurós tételről van szó).

EK-Vector Strix RTX 2080 Ti RGB
EK-Vector Strix RTX 2080 Ti RGB [+]

Az EK két év garanciával közelgő újdonságai hamarosan a piacon lesznek, de webshopon keresztül már most előrendelhetők 170 euró kifizetésének ellenében – a szállítás várhatóan február 25-ével veszi kezdetét.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés