Hirdetés

Új Radeonokkal jelentkezik az Asus

A tajvani vállalat új grafikus kártyákkal egészítette ki a termékpalettáját. A legerősebb kártya címét birtokló AMD Radeon HD 4870 X2 új változata egy meglehetősen méretes, három ventilátorral rendelkező bordát kapott, mely az Asus állítása szerint halkabb működés mellett, hatékonyabb hűtést tesz lehetővé. A két darab 55 nm-en gyártott, RV770 kódnevű grafikus processzort magába foglaló termék összesen 1600 shader processzorral és 80 textúrázó csatornával büszkélkedik. A chipek mag és effektív memória órajelei teljesen megegyeznek a referencia értékekkel, azaz rendre 750 és 3600 MHz-en üzemelnek. Az alumínium bordák alatt kétszer 1 GB-os memóriakapacitás bújik meg, melyek a DDR5 szabványú memóriamodulok közül kerültek ki.


Asus EAH4870X2/HTDI/2G

A Radeon HD 4830 jóval olcsóbb szegmensben szerepel majd, ennek megfelelően csak egy darab RV770 chipet  tartalmaz, ami némileg visszafogottabbak paramétereket is jelent. A 640 shader processzorral és 32 textúrázó csatornával rendelkező modell, 512 MB DDR3 memóriával lett ellátva, és 575 MHz-es mag illetve 2000 MHz-es effektív memóriafrekvencián üzemel. A termék hűtéséről ismét egy egyénileg fejlesztett megoldás gondoskodik, mely a vállalt elmondása szerint 10-15 fokkal lehet hatékonyabb a gyári megoldásnál.


Asus EAH4830/HTDP/512MD3

Mindkét termék PCI Express 2.0 csatolóval lett ellátva, és a tévékimeneten kívül két-két DVI port is helyet kapott a hátlapokon, emellett a DVI/HDMI adapter is megtalálható a portékák dobozában. A grafikus kártyák már fellelhetőek az üzletekben, az ajánlott fogyasztói árakról azonban nem érkezett információ.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés