Hirdetés

Hiba csúszott a Radeon HD 4830 startjába

Az elmúlt héten sikeresen elstartoltak az AMD Radeon HD 4830-as grafikus vezérlői, melyek az ellentábor GeForce 9800 GT nevű termékének mindennapjait fogják megkeseríteni. A megjelenés azonban korántsem zajlott zökkenőmentesen, ugyanis az AMD hivatalos közleményben tudatta a forgalmazókkal és a vásárlókkal, hogy a HIS műhelyéből 400 darab, úgynevezett pre-production BIOS-szal ellátott modell is kiadásra került. A tesztelési fázisban használt BIOS az eredetileg tervezett nyolc szuperskalár shader tömbből csak hetet aktivál, ami 560 shader processzort és 28 textúrázó csatornát eredményez.


Róla van szó a hírben

Az AMD és a HIS megnyugtatott mindenkit, hogy nem hardveres hibáról van szó, és a probléma egy BIOS-frissítéssel orvosolható. Az előbb említett cégek azt javasolják a HIS Radeon HD 4830-as grafikus kártyával rendelkező felhasználóknak, hogy ellenőrizzék le a GPU-Z segítségével, hány shader processzort jelez a program. Amennyiben a kiolvasott érték 560, akkor rossz BIOS-szal rendelkezik a grafikus kártya. Ebben az esetben el kell látogatni a HIS weboldalára, ahol a hivatalos közlemény szerint napokon belül meg fog jelenni a segédprogramokat is tartalmazó komplett leírás a probléma orvoslására.

Fontos megjegyezni, hogy a pre-production BIOS semmilyen stabilitásbeli problémát nem okoz, viszont a végleges BIOS-ra való frissítéssel 3-8%-os teljesítménynövekedés érhető el. Aki nem tudja kivárni a HIS hivatalos javító leírását, az saját felelősségre frissítheti a rendszerét az AMD eredeti, HD 4830-as kártyákra tervezett BIOS-ára is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD
  • HIS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés