Hirdetés

Új profi notebook a Fujitsu Siemens kínálatában

A Fujitsu Siemens magyarországi képviselete hírt adott a CeBIT-en bemutatott Amilo Pro V8010 hazai piaci bevezetéséről. A hosszú életciklusú modellt elsősorban vállalati ügyfeleknek szánják. A noteszgép a januárban megújult Centrino platformra épít, integrált grafikával ellátott i915GM + ICH6-M chipsetje támogatja a DDR2 memóriákat, a PCI Express és Serial ATA interfészt is.

Az Amilo Pro V8010-ba típustól függően 400 MHz-es rendszerbusszal és 1 MB másodszintű gyorsítótárral ellátott Celeron M (1,4-1,5 GHz), vagy 533 MHz-es rendszerbuszú, 2 MB cache-sel szerelt Pentium M (1,6-2 GHz) processzor kerülhet. A kijelző 15,1 hüvelykes, felbontása 1024x768 pixel. A kommunikáció a platform részét képező, 802.11b/g szabvány szerinti WLAN-vezérlőn kívül modem, Gigabit Ethernet, infravörös és opcionális Bluetooth port révén válik lehetővé.

Egyéb csatlakozási lehetőségek tekintetében sincs hiány, minden szokásos port (USB 2.0, Firewire, S-Video, VGA, PC Card slot) rendelkezésre áll, extraként az SD, MMC és MS formátumú memóriakártyákat fogadó egység említhető. A kimenetek köre opcionális portreplikátorral még tovább bővíthető.

A tárolórendszer 40-80 gigabájtos, Serial ATA felületű merevlemezből és DVD-író/CD-olvasó kombó vagy kétrétegű DVD+R médiumokat is író optikai egységből áll. A V8010 mérete 3,3 x 33,9 x 27 cm, tömege (a hatcellás Li-ion akkuval együtt) 2,7 kilogramm. Akkumulátoros üzemideje körülbelül 5 óra.

A szoftveres felszereltség részét képezik a Windows XP Home vagy Professional operációs rendszeren kívül az optikai lemezek írására, médialejátszásra, vírusvédelemre alkalmas programok, illetve a Symantec Ghost. Üzleti ügyfelek számára opcionálisan a ManageIT csomagot kínálják, amellyel a kliensek átfogó távoli menedzsmentjére nyílik lehetőség.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés