Hirdetés

Érintésre is reagál az új Lifebook szubnotesz

Új modellel bővítette ultra-hordozható noteszgépcsaládját a Fujitsu Siemens. A B6000-es Lifebook legfigyelemfelkeltőbb jellemzője a 12,1 hüvelykes, XGA (1024x768 pixeles) felbontású érintőképernyő, illetve az 1,5 kg körüli utazótömeg (tápegység nélkül).

Az alapkiépítésű konfigurációba (mely bizonyos mértékig egyedileg is konfigurálható) alacsony fogyasztású, 1,2 GHz-es órajelű Pentium M ULV 753-as kódjelű processzor kerül, mely a PCI Express-támogatással rendelkező Alviso lapkakészleten keresztül kommunikál a DDR2 rendszermemóriával (melynek mérete alapkiépítésben 512 MB), illetve a rendszer többi komponensével. A tárolórendszer mindössze egy 40 GB-os merevlemezből áll (a gép igény szerint rendelhető 60 és 80 GB kapacitású egységgel is), ebben a kategóriában ritkaság a beépített optikai meghajtó.


A Lifebook B6000 igazi érdekessége azonban a kijelző, mely érintésre reagál, ezzel a felhasználó gyakorlatilag kap egy plusz beviteli eszközt a klaviatúra, illetve az érintőpad mellé. A 12,1 hüvelyk átlójú panelt a lapkakészletbe integrált Intel GMA900-as grafikus vezérlő hajtja meg, mely a rendszermemóriából dinamikusan foglalja le a képi látvány megjelenítéséhez éppen szükséges videomemória-mennyiséget.

Az analóg modemmel, vezetékes és vezeték nélküli hálózati vezérlővel ellátott gép – köszönhetően az alacsony fogyasztású processzornak – a gyártó szerint akár hat órán át képes akkumulátorról üzemelni (a gyárilag szállított 6 cellás, 77 wattóra teljesítményű teleppel). A gép fogyasztásához képest hasonlóan impozánsak a Lifebook B6000 méretei és tömege: mindössze 25,4 cm széles, 22,86 cm mély és 2,54 cm vastag, tömege pedig nem éri el az 1,5 kilogrammot (akkumulátorral együtt).

A Fujitsu Siemens legújabb szubnotesze egyelőre csak az Egyesült Államokban kapható, az alapkiépítés fogyasztói ára 1699 dollár, azaz napi árfolyamon számolva körülbelül 350 000 Ft.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés