Hirdetés

Új NVIDIA-ajánlás multimédiás PC-k építéséhez

Az NVIDIA a Seattle-ben zajló WinHEC konferencián bemutatta multimédiás számítógépek építésére vonatkozó új irányelveit. A vállalat második generációs referenciadizájnja szerint a Media Center PC-k természetesen nForce4 platformra alapoznak, NVTV tévétunert és a PureVideo funkciókat biztosító, passzív hűtésű GeForce 6600 vagy TurboCache technológiát támogató GeForce 6200 videokártyát tartalmaznak.

A nappalikban helyet kapó készülékeknek többféle követelménynek kell egyszerre megfelelniük, így kisméretűnek kell lenniük, ami a minél csendesebb működés feltételével együtt komoly kihívás elé állíthatja a tervezőket. Hogy az alkatrészek ezzel együtt is megfelelő hűtésben részesülhessenek, az NVIDIA többek között energiatakarékos üzemmóddal is szolgáló processzorok és változtatható fordulatszámú hűtőventilátorok alkalmazását, megfelelő energiamenedzsmentet biztosító szoftver használatát, valamint jól szellőző, kábelsalátától mentes házak tervezését ajánlja a gyártóknak.


[+]

A Media Center PC-k csatlakozókat tartalmazó hátlapját az NVIDIA szerint úgy kell kialakítani, hogy a hasonló típusú interfészek (audio, video, hagyományos PC-s funkciók) egy csoportba kerüljenek, így igazodva a szórakoztatóelektronikai eszközöknél kialakult gyakorlathoz. A vállalat bátorítja merészebb stílusú, az egyedi vásárlói igényeket is kielégítő formatervek készítését, ám ennél jóval fontosabbak a költségekkel kapcsolatos megfontolások: a korábbi ajánlásokhoz képest legalábbis a közép- és csúcskategóriában nagyobb teljesítményű, mégis olcsóbb konfigurációk kaptak helyet.


[+]

Az NVIDIA teljes prezentációját ezen a linken lehet elérni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés