Hirdetés

Új memóriakártyák a Kingstontól

Több termékcsaládját is frissítette a közelmúltban a Kingston: a Secure Digital memóriakártyák terén mind az adatátviteli sebességet, mind a tárkapacitást sikerült feljebb tornásznia, és a legkisebbek közé tartozó RS-MMC és miniSD tárolók kategóriájában is jelentett be újdonságokat.

Az 512 MB kapacitású Elite Pro Hi-Speed SD Card legfeljebb 7,7 MB/s írási, illetve 8,2 MB/s olvasási sebességet tesz lehetővé. Egy kis kapcsoló révén megoldható az adatok védelme egy véletlen törlés ellen. A gyártó élettartam-garanciát vállal a 62 dolláros áron listázott memóriakártyára.

Jóval kisebb, 1,5 MB/s írási és 5 MB/s olvasási sebességet garantál a Kingston standard SD kártyáinak új típusa – cserébe viszont 1 GB tárhelyet biztosít. Az adatok védelmére szolgáló kapcsolót itt is megtaláljuk, és a 94 dolláros ajánlott ár ezúttal is élettartam-garanciával értendő.

Elsősorban a mobiltelefonok és a hasonlóan apró hordozható eszközök piacát célozzák meg az új Reduced-Size MultiMediaCard (RS-MMC), illetve a mini Secure Digital (miniSD) flash kártyákkal, amelyeket kis méretük mellett szerény áramfogyasztásuk tesz ideálissá e területen. Az RS-MMC kártyák 64, illetve 128 MB-os változatban jelennek meg 20, illetve 25 dolláros áron. A miniSD tárolók 64, 128 és 256 MB kapacitással kerülnek forgalomba rendre 17, 28 és 42 dolláros áron; a Kingston mindegyikre élettartam-garanciát vállal. Nagyobb kapacitású típusok bevezetését a gyártó a piaci igényeknek megfelelően fogja ütemezni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés