Hirdetés

DDR2: Új álomhatár

A DDR2 szabványú memóriamodulokat alkalmazó rendszerek viszonylag lassan szivárognak be a piacra, a különböző tesztek szerint a felhasználóknak egyelőre nem sok gyakorlati hasznuk származik abból, ha a számítógépük DDR2 memóriamodulokkal rendelkezik. Az új rendszerű memória igazán csak magasabb órajeleken kerekedik felül a korábbi rendszeren, mindeddig azonban alig találkozhattunk olyan DDR2 memóriamodullal, amely a csúcssebességű DDR megoldásoknál jelentősen magasabb működési frekvenciát produkált volna, ráadásul hiányoznak a piacról azok az alaplapok is, amelyekkel a megnövelt órajelet teljes mértékben ki lehetne használni.


Forrás: Legit Reviews

Úgy tűnik, az egyik hátráltató tényező lassan a múlté; a Legit Reviews ugyanis hozzájutott egy PC2-6000-as Kingston HyperX memóriamodul 256 MB-os mintapéldányához. A gyárilag 750 MHz-en (CL4 4-4-4-12 időzítés mellett) üzemelő, 256, 512 és 1024 megabájtos modulokból álló memóriacsalád vélhetően heteken belül hivatalosan is bejelentésre kerülhet. A mintapéldány addig is meggyőző eredményekkel szolgál; a tesztoldal munkatársai 800 MHz-es órajelig tudták hajszolni a memóriát, de a Kingston állítása szerint feszültségemeléssel, és megfelelő alaplap használatával a 866 MHz-es stabil működés sem elérhetetlen.

A csúcssebességű PC2-6000-es memóriák tömeges elterjedését a fentiek következtében mindössze egyetlen tényező hátráltatja jelentősen; mindmáig az Asus P5AD2-E az egyetlen olyan alaplap, amely képes a memóriát a gyári órajelén üzemeltetni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés