Hirdetés

Lexar: miniatűr USB-s flash tárolók

A Lexar legújabb USB-s flash tárolóival egy új formátumot vezet be a pendrive-ok területén, bár ezekről a kis eszközökről már aligha asszociál tollra az ember. Az „USB card” formátumnak megfelelő tárolóegység szélességét és vastagságát az „A” típusú USB-csatlakozó mérete határozza meg, de hosszúsága sem nagy; összesen 12 x 31,75 x 4,5 mm helyet foglal.

A Lexar USB FlashCard elnevezéssel dobja piacra a specifikációnak megfelelő tárolóit, mégpedig 16, 32, 64 MB kapacitású, USB 1.1 interfésszel ellátott, valamint 64, 128, 512 MB, illetve 1 GB kapacitású, USB 2.0 interfésszel készülő változatokban. A strapabíró fémtokozásba öltöztetett új termékek 2005-ben jelennek meg az üzletekben, egyelőre ismeretlen áron.

A Lexar egyidejűleg igyekszik meggyőzni a szórakoztatóelektronikai eszközök gyártóit egy újfajta USB-csatlakozó bevezetésének célszerűségéről. Ez a csatlakozó az „A” típus méreteivel rendelkezne, csak éppen a készülék (digitális kamera stb.) belsejében kapna helyet. Az USB-kártyákat így ugyanolyan módon lehetne használni, mint bármely más memóriakártya-típust, ám meglenne az az előnyük, hogy számítógéppel kártyaolvasó közbeiktatása nélkül is kezelhetőek lennének.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Lexar

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés