Hirdetés

Új kompakt A3-as nyomtatóval bővül az OKI választéka

A C8600 család tavaly novemberi rajtja után az OKI Printing Solutions ma mutatta be Magyarországon a sajtó képviselőinek a 8000-es sorozat új tagjaként érkező C8800-as szériát. A kompakt méretű A3-as színes nyomtató lényegében az elődmodell képességeit kamatoztatja, már ami a nyomtatási minőséget, sebességet és a médiatámogatást illeti, repertoárja ugyanakkor PCL és PostScript támogatással, valamint hálózati biztonsági szolgáltatásokkal bővült. Az OKI mindemellett gyorsabb processzort és több memóriát épített a C8800-ba, mely a gördülékenyebb feldolgozás érdekében akár merevlemezzel is bővíthető.

Az új nyomtató – akárcsak a C8600 – tartalmazza az OKI nemrég debütált, több komponensből álló minőségjavító eljárását, mely a hangzatos High Definition Color nevet viseli. A technológia részben szoftveres (eszközmeghajtó), részben hardveres összetevőkből áll, egyben tartalmazza az úgynevezett ProQ2400 Multilevel nyomtatási eljárást, mely élethű színátmeneteket és átlagon felüli részletgazdagságot ígér. Így bár a C8800 nyomtatóműve maximum 1200x600 dpi-s felbontásban képes dolgozni, a kinyomtatott kép információtartalma a képpontonként elérhető maximum 16 árnyalat miatt lényegesen nagyobb, mint a hagyományos nyomatok esetében. A nyomtatószoftverből mindemellett bekapcsolható a Photo Enhance technológia is, mely szoftveres eljárással tovább élénkíti a színeket, különösen fényképek nyomtatásakor.

A lehető legjobb minőségű nyomat érdekében az OKI-nál tovább javítottak a festékanyagok összetételén is, így a finomabb szemcséjű High Definition Toner révén jobb lehet a színreprodukció, illetve a képélesség, nem utolsósorban azért, mert a felhordott festék az átlagosnál fényesebb, filmszerű réteget képez a hordozón. A C8800 ráadásul meglehetősen gyorsan elkészíti ezeket a printeket: a fürge nyomtatási tempó az egymenetes, LED technológiával működő nyomtatóműnek köszönhető, mely a másfél perces bemelegedés után 9,5 másodperc alatt készíti el az első monokróm nyomatot, 10 másodperc alatt pedig az első színeset. A C8800 ezután percenként 26 színes és 32 monokróm A4-es, valamint 15 színes és 17 monokróm A3-as oldalt képes kinyomtatni.

Az OKI Printing Solutions C8800-as színes LED-es nyomtatója ezekben a hetekben érkezik meg a vállalat hivatalos viszonteladóihoz. A hálózati modult tartalmazó C8800n, a duplex egységgel is kiegészített C8800dn és a plusz tálcával és papírtároló szekrénnyel ellátott C8800cdtn rendre 469 000, 519 000 és 559 000 forintos nettó végfelhasználói áron kerül forgalomba. A gyártó három év helyszíni jótállást biztosít a nyomtatókhoz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • OKI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés