Hirdetés

Új kiegészítőket dob piacra a Conceptronic

A Conceptronic új termékvonallal bővíti kínálatát: a tárolóeszközöket magában foglaló Grab'n'Go Collection után bejelentette Lounge Collection néven futó termékcsaládját is, mely egyebek mellett webkamerákból, headsetekből, hangfalszettekből, mutatóeszközökből fog állni.

A Lounge'n'Listen széria első képviselője a Phone Sound nevű headset, amely közvetlenül vagy a mellékelt USB 2.0 csatolós Bluetooth adapteren keresztül, vezetékek nélkül kommunikál a számítógéppel, emellett mobiltelefonokkal is kompatibilis. Az eszköz támogatja a Headset (HSP), Hands-free (HFP), Advanced Audio Distribution (A2DP) és Audio/Video Remote Control (AVRCP) profilokat, azaz beszélgetéshez és médialejátszáshoz egyaránt alkalmazható. A headset rendelkezik visszhang- és zajszűrővel, hatósugara nyílt terepen mintegy 100 méter, akkumulátora körülbelül 6,5 órás aktív használatot tesz lehetővé. A kényelmes viselet érdekében tömege csupán 50 gramm.

A Lounge'n'Look széria két webkamerával debütált. A Deskcam 1,3 megapixeles szenzort és USB 2.0 csatolót kapott, és beépített mikrofonnal is rendelkezik. 1280x960 pixeles felbontás mellett másodpercenként 15 képkockát tud továbbítani, ám a felbontást 640x480 vagy 320x240 pixelre csökkentve megszűnik a videó szaggatása a 30, illetve 35 fps sebességnek köszönhetően. Az élesség manuálisan állítható.

Az előbbivel azonos paraméterekkel bír a Flexcam nevű modell, melynek talapzata lehetővé teszi, hogy ne csak asztalra állítva, hanem lapos kijelzőkre csíptetve is lehessen használni. A kamerákhoz adott szoftverrel a készített fotók keretekbe foglalhatók, mozgóképek esetében pedig különleges effektusok állíthatók be. A Lounge Collection elsőként piacra dobott tagjait hamarosan újabbak követik, a következő hónapok folyamán a Conceptronic tervei szerint 15 tagúra bővül a család.

Előzmények

Hirdetés