Új kiegészítők a Sharkoontól

A Sharkoon bemutatta külső meghajtóházainak új, Swift névre keresztelt sorozatát. A termékcsalád 5,25, 3,5 és 2,5 hüvelykes tárolóegységeket, továbbá egy noteszgépekben szokásos slimline optikai meghajtót fogadó keretet tartalmaz, melyek USB 2.0 porton keresztül csatlakoztathatók a számítógépre.

Az elegáns házak borítóanyaga alumínium, amely a hőelvezetésben is közreműködik. A mellékelt talpnak köszönhetően az 5,25 és a 3,5 colos egység állítva is használható. A 2,5 colos merevlemezeket fogadó ház az energiatakarékos működés jóvoltából nem igényel hálózati táplálást, az áramot itt a gép USB portja szolgáltatja – a többi modellhez azonban adaptert biztosítanak. A Windows 98-hoz szükséges drivereken kívül a Sharkoon a szereléshez szükséges csavarokat, csavarhúzót, a 2,5 colos Swifthez pedig egy hordtokot is mellékel. A házak ára nagyság szerint növekvő sorrendben 18, 30 és 39 euró, és ugyancsak 39 eurót kell a slimline házért fizetni.



A Sharkoon a napokban kezdte meg a már korábban beharangozott Silent Eagle ventilátor szállítását is. A légcsavar érdekessége, hogy a jobb légáramlás érdekében lekerekítették a keret és motorborítás éleit, illetve a golflabdákéhoz hasonló gödröcskéket alakítottak ki a lapát felszínén. A gyártó szerint ezzel elkerülhetők a nemkívánatos turbulenciák, ami azonos fordulatszámon nyugodtabb, csendesebb működést és jobb légszállítást eredményezhet.

A ventilátor két változatban kerül piacra. A Silent Eagle 1000 névleges fordulatszáma 1000 rpm, légszállítása 19,3 m3/h, zajszintje pedig 8,9 dB(A). A Silent Eagle 2000 nevéből is láthatóan 2000 rpm fordulaton jár, légszállítása 38,5 m3/h, és 17,8 dB(A) értékével gyakorlatilag még mindig hangtalan. Mindkettő mérete 80 x 80 x 25 mm; a Sharkoon 3 és 4 tűs tápcsatlakozókhoz is használható vezetéket és gumi rezgéscsillapítókat ad új termékeihez. A ventilátor itthoni megjelenésére ugyan még nem került sor, de a német webshopok mind 10 euró alatti áron kínálják.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés