Hirdetés

Új „In-the-Wall” Ethernet kapcsoló a 3Comtól

A 3Com bemutatta „In-the-Wall” (falba építhető) négyportos Ethernet kapcsolórendszerének legújabb változatát, a 3Com IntelliJack Switch NJ225-ös kapcsolót. Továbbfejlesztve eddigi hálózatbiztonsági stratégiáját, a 3Com tovább növelte kompakt berendezéseinek megbízhatóságát, melyek az egy porttal rendelkező fali csatlakozót négy kapcsolt Ethernet porttá alakítják anélkül, hogy új vezeték kiépítésére lenne szükség a véghálózat számára.

Az új NJ225 modell egy menedzselhető kapcsoló, amely többek között az IP-telefónia működtetésére is ideális. Jellegzetessége a port-alapú hálózati hozzáférés ellenőrzőrendszere, amely az IEEE 802.1X hálózati beléptető szabványra épül; ez a jellemző biztosítja, hogy a hálózati eszközökhöz kizárólag az arra jogosult szerezhessen hozzáférést.

A berendezés a felhasználói bejelentkezési profil alapján automatikus felhasználói hozzáférést is lehetővé tesz meghatározott VLAN-okhoz (Virtual Local Area Network), ami tovább növeli a hálózat zártságát. Oktatási intézményi környezetben például ezt az „Auto-VLAN”-ként ismert képességet a hallgatói, a látogatói, az adminisztrációs és az oktatói felületek szétválasztására használják.

Az NJ225 modell négy 10/100 kapcsolt Ethernet porttal rendelkezik, felhasználói kapcsolódást és egy darab 10/100 uplinket lehetővé téve. Távolabbi hozzáférési pontok optikai kábellel történő csatlakoztatásához a 3Com további két új IntelliJack modelljét ajánlja, amelyek 100BASE-FX optikai csatlakozóval működtethetőek. Ezek az IntelliJack Switch NJ225 FX modellek – a felhasználói csatlakozást lehetővé tévő 10/100 Ethernet portok mellett – ST vagy SC osztályú optikai interfésszel is rendelkeznek.

A 3Com IntelliJack termékcsalád további jellemzői közé tartozik a forgalom-priorizálás, illetve a standard, nagy teljesítményű adattovábbítás olyan kompatibilis eszközök felé, mint például a telefon vagy a térfigyelő videokamerák. A 3Com IntelliJack Switch NJ225 központosított menedzselhetőségének köszönhetően az informatikai vezetők olyan további kapcsolódási kapacitáshoz jutnak, mellyel képesek lesznek kiterjedt felhasználói körök igényeinek, illetve a kívánt biztonsági és ellenőrzési szintnek eleget tenni.

Kulcsfontosságú tulajdonságok és előnyök

A 3Com IntelliJack Switch NJ225 és NJ225 FX modellek az informatikai vezetők számára megteremtik a lehetőséget a hálózati hozzáférés kezelésére, beleértve a távoli pontokról megnövelt hozzáférési kapacitást, illetve a különböző kezelési módokban a felhasználó által kialakítható VLAN ID jellemzőt. Legfontosabb képességeik a következők:

  • Simple Network Management Protocol (SNMP) – megfelelő hálózatirányítás a központosított port-szintű ellenőrzéshez és készülékfelügyelethez.
  • Fokozott biztonság, mely magában foglalja a 802.1X port-alapú hálózati hozzáférést, Auto-VLAN funkciót, MAC cím szűrést, 802.1Q VLAN-t, 802.1p forgalomosztályzást és hálózati figyelmeztető rendszert.
  • Fejlett kapcsolási tulajdonságok, amelyek lehetővé teszik az önálló kapcsolódás ellenőrzését. Például port-alapú korlátozás, amely lehetővé teszi az adatforgalom sebességének és típusának kontrollját, vagy egy „ösztönös” naptári funkció, amely előre beállított csúcsidőn kívüli kontrollt és egyéni, illetve csoportos 3Com IntelliJack felhasználók újraszervezését végzi.
  • Location mapping – a helyszín feltérképezésre, mellyel a hálózati eszközök könnyebben határolhatók be.
  • Pass-through port – a csatlakoztató port hozzáadható alkalmazás, amellyel további nem integráns eszközök – telefon –, illetve további helyi alhálózatok (LAN) kapcsolhatók be a hálózatba (csak az NJ225 modell rendelkezik az utóbbi képességgel).
  • Power over Ethernet (PoE) (IEEE 802.3af – kiegészítő vagy szabadalmazott Cisco standard) – használható az NJ225 modell teljesítményének növelésére a telepítési költségek, illetve az áramkimaradások kockázatának csökkentése érdekében.
  • Áramtovábbítás a 4. számú porton keresztül, amely a PoE-t továbbítja egyéb eszközök felé; ideális IP telefónia esetében.
  • Helyi áramellátás PoE támogatás nélküli helyi hálózat (LAN) esetén.
  • Kapcsolódó cégek:
  • 3Com

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés