Hirdetés

ZyXEL: kültéri Wireless LAN-egység

A német ZyXEL kültéri használatra szánt Wireless LAN egysége, a ZyAIR B-5000 egyaránt használható Access Pointként, illetve két vagy több épület LAN-hálózata közötti bridge-ként. A készülék támogatja a point-to-point és a point-to-multipoint üzemmódokat, hatótávolsága pedig megfelelő erősítés esetén elérheti a 40 kilométert is. Sajnos csak az IEEE 802.11b szabványnak felel meg, így az elérhető adatátviteli sebesség megreked bruttó 11 Mbit/másodpercnél, amelyen a kedvezőtlen sugárzási feltételek és a távolság jelentősen ronthatnak.

A készülékház kellően robosztus: vízálló és beépített túlfeszültség-levezetővel is rendelkezik. Különösen a nedves helyeken való alkalmazást könnyíti meg, hogy az eszköz a Power over Ethernet (PoE) technológiának köszönhetően a LAN interfészen biztosított tápfeszültséggel üzemel, így megszabadulhatunk egy 230 voltos kábel kihúzásától. A csomagban a PoE-F919I jelű injektor kapott helyet.

Az eszközben egy Supertask-Unix operációs rendszer fut, a konfigurációhoz – többek között – webes felület áll rendelkezésre. A 64/128 bites WEP titkosításon, a RADIUS hitelesítő és beléptető eljáráson, a MAC-címek szűrésén és a DHCP-szerverszolgáltatáson kívül a ZyAIR B-5000 tűzfal- és routerfunkciókat is kínál: IP- és portszűrési szabályok definiálhatók, továbbá a LAN és a Wireless LAN interfészek között biztosított a hálózaticím-fordítás (NAT). Az Access Pointot, a PoE-injektort, két antennát, a rögzítéshez szükséges alkatrészeket és kábeleket tartalmazó csomag ára 1049 euró.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés