Hirdetés

Új SuperStack 3 switchek a 3Comtól

Új modellekkel gyarapodott a 3Com SuperStack 3 3800-as kapcsolóinak termékcsaládja. A 3870-es switch 24 és 48 portos változatban kapható, elsősorban olyan helyi hálózatokban kerülhet bevetésre, ahol különböző sebességű Ethernet-eszközöknek kell együttműködniük, s igen fontos a jövőbeli hálózatfejlesztés flexibilis és költségkímélő megvalósítása.

"A SuperStack 3 Switch 3870 10 gigabites bővítő moduljának köszönhetően – kategóriájában elsőként – a Gigabit csatlakozók teljesítményét és rugalmasságát biztosítja világszerte a hagyományos Ethernet termékek árszínvonalán" – nyilatkozta Lehner Tamás, a 3Com ügyvezető igazgatója.

A switchek automatikusan kezelik az egyes portokon létrejövő 10, 100 (Fast Ethernet) és 1000 (Gigabit Ethernet) Mbps-es kapcsolatokat. Az 1U magas készülékekből akár nyolc is összekapcsolható, így legfeljebb 384 port forgalma felügyelhető egyetlen IP-cím alatt. Az egy rackbe épített kapcsolók 10 Gbps sebességű full duplex portokon keresztül egy 40 Gbps sávszélességű csatornán érintkeznek egymással. Gerinchálózathoz vagy szerverekhez négy SFP-n keresztül kapcsolódhatnak a 1000BASE-SX, 1000BASE-LX vagy 1000BASE-LH specifikációk szerint.

Portonként nyolc QoS- (Quality of Service) queue fogadására van mód, és maximálisan 254 virtuális LAN menedzselhető. A gyorsaságot szolgálja a link aggregáció (IEEE 802.3ad) és a Rapid Spanning Tree Protocol (IEEE 802.1w) alkalmazása, de a hálózati biztonságra is figyelmet fordítottak: az IEEE 802.1x port alapú azonosítás és bejelentkezés megakadályozza az illetéktelen behatolást, a Secure Shell (SSH) és a Secure Socket Layer (SSL/HTTPS) protokollok használata pedig a hálózatmenedzsmentet teszi biztonságosabbá.


Azóta történt

Hirdetés