Hirdetés

Új high-end hálózati kamera az Axistól

Az Axis bemutatta legújabb IP kameráját, a high-end kategóriába sorolható 223M-et. Az új modell csaknem 2 megapixeles (1600x1200 pixel felbontású), Sony gyártmányú CCD érzékelővel, jó minőségű, varifokális Computar lencsével és fejlett képfeldolgozó processzorral rendelkezik, így közelképeken is megfigyelhetők a finom részletek. A kamera éjjeli és nappali üzemmódja lehetővé teszi, hogy rosszabb fényviszonyok között is színes videót készítsen, az automatikusan vezérelhető IR-szűrő segítségével pedig éjszaka az infravörös tartományra terjeszthető ki az érzékelés, így sötétben fekete-fehér videók készítésére van mód. Mindezen tulajdonságok alkalmassá teszik a 223M-et, hogy kritikus felhasználási területeken, például bankok, repülőterek védelmére vagy város- és forgalomfigyelésre vegyék igénybe.

Az Axis 223M képi mozgásérzékeléssel és kétirányú hangátviteli lehetőséggel szolgál, riasztások mozgás- vagy hangérzékelés esetén is adhatók. A progresszív letapogatást nyújtó szenzor képét Motion JPEG vagy MPEG-4 tömörítéssel lehet továbbítani, a 36 MB kapacitású pre-/post-alarm pufferből pedig teljes felbontású képek nyerhetők a riasztások körülményeinek tisztázására. A telepítést egyszerűsíti a Power over Ethernet (IEEE 802.3af) támogatása; a hálózati kábelen keresztüli tápellátás szükségtelenné teszi külön tápvezeték kiépítését, és megkönnyíti a rendszer szünetmentesítését is.

A hálózatbiztonsági funkciók között említendő a 802.1x és HTTPS protokollok támogatása, melyek révén a kamera portalapú azonosítást alkalmazó hálózatokhoz is csatlakozhat, illetve titkosított csatorna hozható létre a kamera és az alkalmazás között, és lehetővé válik a videoforrás azonosítása is. Az időtállóság szempontjából fontos, hogy – más Axis modellekhez hasonlóan – a 223M ismeri az IPv4 mellett az IPv6 protokollt is.

Az Axis Application Development Partner programon keresztül a kamera támogatja a piac legtöbb alkalmazásszerverét, így például a magyar fejlesztésű NetAVIS-t is. Az Axis 223M Magyarországon már e hónaptól megrendelhető.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés