Hirdetés

Új generációs mobil GPU Kanadából

Az ATI bejelentette legújabb notebookokba szánt grafikus processzorát, amely az aktuális generációt képviselve 90 nm-es csíkszélességű technológiával készül, támogatja a Shader Model 3.0-s verzióját, valamint a nagy felbontású videók feldolgozását is segítő Avivo funkciót.

A Mobility Radeon X1600 asztali gépekben alkalmazott testvéréhez hasonlóan 5 vertex egységgel és 12 pixelfutószalaggal rendelkezik. 128 bites külső memóriainterfészére DDR, DDR2, GDDR3 vagy GDDR4 rendszerű lapkák kapcsolhatók – a preferált megoldást jelenleg a GDDR3 jelenti, ezek a RAM-chipek a megszokott módon a VGA modulra forrasztva kerülnek a notebookba.

A hordozható számítógépeknél fontos az energiatakarékos működés is, melyért a PowerPlay 6.0 felel. A funkció nemcsak az üzemi feszültség és az órajel csökkentését teszi lehetővé, de a PCI Express interfészen igénybe vett sávszélesség visszaesésekor az aktív PCIe-vezetékek számát automatikusan 16-ről 1-re csökkenti. Az ATI új grafikus vezérlője hamarosan csaknem minden nagyobb gyártó noteszgépeiben fel fog bukkanni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ATi

Előzmények

Hirdetés