Hirdetés

Új fotónyomtatók a Kodaktól

A berlini IFA 2005 kiállítás alatt sok más gyártóhoz hasonlóan a Kodak is több friss terméket prezentált. Hordozható fotónyomtatói sorában is új csúcsmodell érkezik; az Easy Share Photo Printer 500 hőszublimációs eljárással, 300x300 dpi felbontással dolgozik, egy 10 x 15 cm-es fotót nagyjából egy perc alatt készít el.

A nyomtató a legtöbb modern eszközzel együttműködik, ugyanis PictBridge-kompatibilis, emellett rendelkezik Bluetooth interfésszel, sőt opcionális Wi-Fi kártyával is bővíthető. Ha ez sem lenne elég, beépített memóriakártya-olvasójával CF, SD, MMC, xD-Picture és MS tárolók kezelhetők, USB portjára pedig nemcsak digitális kamerákat, hanem külső (flash-alapú vagy merevlemezes) tárolókat is rá lehet kötni.

Felhajtható 3,5 colos kijelzője megkönnyíti a képek kiválasztását, emellett egyszerűbb szerkesztési funkciók (kivágás, nagyítás, vörösszem-korrekció stb.) is elérhetők. Az EasyShare 500-as printer október végén kerül a piacra, ára forgalmi adó nélkül 215 euró körül várható.

A gyártó az EasyShare nyomtatóállomásokat is továbbfejlesztette, így október közepén a Printer Dock Plus 3 is piacra kerülhet. A készülék hasonló képességekkel bír, mint az 500-as nyomtató, de nem rendelkezik kijelzővel. Ez nem mindig hátrány, hiszen a printerre közvetlenül csatlakoztatható valamennyi EasyShare C, V, Z, P és One sorozatú kamera (adapterrel további modellek), amikor is a fényképezőgép kijelzőjén követhetők nyomon a műveletek.

A nyomtató ezenkívül Bluetooth, PictBridge és infravörös portokkal szolgál, kártyaolvasója az SD és MMC formátumokat kezeli, bővíthető SDIO Wi-Fi vezérlővel, és el tudja érni egyéb USB-s tárolóeszközök állományait is. A Printer Dock Plus 3 ára nettó 170 euró körül lesz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Kodak

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés