Hirdetés

Amatőr fotópályázat

Sajtóközlemény

A Canon Europe, a digitális képalkotási technológiák egyik vezető vállalata bejelentette, hogy az UEFA Labdarúgó-Európa-bajnokság hivatalos szponzorálása mellett támogatja az UEFA Fan Foto fényképgalériáját is a kapcsolódó pályázatokkal együtt.

• A Canon Fan Foto pályázat célja, hogy a bajnokság során átélt érzelmeket, indulatokat megörökítse
• A pályázat díjazottjai a 26 Canon digitális fényképezőgép és a 11 pár UEFA EURO 2008 VIP jegy egyikét nyerhetik meg, a fődíj pedig egy – a Canon és az UEFA által közösen felajánlott – páratlan fotózási lehetőség

„A Canon a 2004-es UEFA Európa-bajnokság során hívta életre a Fan Foto honlapot, amelyet elárasztottak a futball-rajongók által beküldött fényképek. A futball egymáshoz közelebb hozza a közösségeket, országokat és az embereket. Mindazokat, akik osztoznak az örömökben, elkeseredésben és izgalmakban. Azt reméljük, hogy az idei Fan Foto pályázat segít megörökíteni az UEFA EURO 2008 során megélt gazdag érzelmeket” – mondta James Leipnik, a Canon Europe kommunikációs és vállalati kapcsolatainak igazgatója.

„Egyértelmű, hogy a digitális technológia robbanásszerű fejlődése minden eddiginél elérhetőbb hobbivá tette a fényképezést. Figyelembe véve a futball színeit, izgalmát és indulatait, keresve sem található ennél jobb téma egy lelkes amatőr fotós számára. A 2004-ben beérkezett pályaművek meglepően magas színvonala mindenkire nagy hatást gyakorolt. Az együttműködés a Canonnal izgalommal tölt el bennünket, és már alig várjuk, hogy kiderüljön, ki lesz a 2008-as pályázat új tehetsége” – tette hozzá David Farrelly, az UEFA Media Technologies főszerkesztője.

Értékes nyereményekért folyik a küzdelem a Canon Fan Foto pályázatán
A verseny elődöntői és döntője során a Fan Foto pályázaton résztvevő összes sportrajongó fotós lehetőséget kap arra, hogy futballal kapcsolatos képeit feltöltse a honlapra, és elnyerje a Canon által biztosított értékes díjak egyikét.

2008. június 5-ig minden héten a honlap látogatóinak szavazatai alapján a legnépszerűbbnek választott kép alkotója értékes Canon díjakat nyerhet. A döntőt megelőző selejtezők alatt 14 PowerShot SX100 IS fényképezőgép talál gazdára. A PowerShot SX100 IS nyolc megapixeles szenzora, Digic III processzora szupergyors teljesítményt tesz lehetővé, és figyelemre méltó, 10x optikai zoommal rendelkezik – így kiváló minőségű képek készítését teszi lehetővé, akár a mérkőzéseken is.

További értékes díjak várnak azokra a pályázókra, akiknek a képeire a Fan Foto szakmai zsűrije – a Canon, illetve a Getty Images szakértőiből álló testület szavaz. A Getty Images a világ egyik legelismertebb fotóügynöksége. A Canon Fan Foto honlapra feltöltött képek közül a zsűri által legjobbnak ítélt 11 alkotást május 27. és június 6. között hirdetik ki. Mind a 11 legjobbnak ítélt kép készítője egy repülőjegyet, szállodai szobát, transzfert tartalmazó, csoportmérkőzésre szóló UEFA EURO 2008 VIP jegyet, valamint egy Canon EOS 450D digitális tükörreflexes fényképezőgépet kap, amely a Canon világhírű EOS termékcsaládjának legújabb tagjaként megnyitja az utat a professzionális fényképezés világába. A Fan Foto szakmai zsűrije választja ki a fődíj nyertesét is. A győztes 2008. június 16-án, Bécsben az UEFA által akkreditált profi fotósok mellett, a partvonalról követheti végig az A csoportba tartozó Ausztria-Németország mérkőzést.

A Canon és az UEFA által közösen felajánlott főnyeremény győztese az egyik kiemelt UEFA EURO 2008 meccsen a partvonalról, a világ legjobb sportfotósainak társaságában készítheti el saját felvételeit. A 2008-as európai futballrendezvények legnagyobb eseményét megelőző hónapokban a Canon Fan Foto a focirajongók szemszögéből mutatja be a várakozás és izgalom pillanatait. Bármilyen futballal kapcsolatos fényképet fel lehet tölteni, melyet a honlapra látogatók könnyedén értékelhetnek. 

A Canon, az UEFA és a Vöröskereszt együttműködése
A Canon a Fan Foto galériába feltöltött minden egyes új kép után egy eurót adományoz hivatalos humanitárius partnerének, a Vöröskeresztnek٭. Valamint további ötven centtel támogatja a szervezetet a Canon minden alkalommal, amikor a honlapra látogatók kedvenc képükre szavazatot adnak le. A Canon Fan Foto honlapon keresztül a Vöröskereszt részére befolyó adomány teljes összegét a Canon ötvenezer euróra egészíti ki a pályázat lezárásakor.

„Mutasd a jegyed!” további nyereményekért
Az Európa-bajnokság ideje alatt is érdemes lesz fotózni. A „Mutasd a jegyed” verseny győztese egy PowerShot SX100 IS fényképezőgéppel gazdagodhat, amennyiben a szavazók az általa feltöltött képet találják a legkreatívabbnak. A verseny célja, hogy a pályázók minél szokatlanabb és ötletesebb módon fotózzák le, amint büszkén mutatják valamelyik UEFA EURO 2008 mérkőzésre szóló belépőjüket. A játék június 7. és június 29. között kerül megrendezésre.

A versennyel kapcsolatos bővebb információk már elérhetők az UEFA EURO 2008 hivatalos honlapján, valamint az erre a célra létrehozott pályázati honlapon. A verseny 2008. június 29-ig tart. A Canon FanFoto galéria közvetlen elérési útvonala: link

Azóta történt

  • Magyarok a célegyenesben

    Magyarország legjobb 40 amatőr fotója a Canon fotópályázatán - június végén jön a döntő.

  • Legjobbak a jók között

    Exkluzív fotóverseny a Hasselblad szervezésében.

  • Megvan a győztes!

    Megszületett Magyarország legjobb négy amatőr fotója - közeleg a nemzetközi döntő.

  • Freecording by Canon

    A Canon a "Freecording" kampánytól várja részesedésének növekedését a digitális videokamerák piacán.

Előzmények

Hirdetés