Hirdetés

Legjobbak a jók között

A 2008-as évi nagy számú részvételen felbuzdulva a szervezők a következő évadra is meghirdették a Hasselblad Master Awards-ot. A fotós társadalom egyik legelismertebb díját 8 éve ítélik oda minden évben az arra érdemeseknek. A pályamunkákat többféle aspektusból értékelik: fotózási készség, kreativitás, kompozíció, koncepció és technikai kivitelezés.

Korábbi pályamunkák a honlapról
Korábbi pályamunkák a honlapról

A 2009-es megmérettetésen 10 kategóriát díjaznak: építészet, szerkesztés, divat/szépség, szépművészeti, általános, természet/tájkép, portré, tárgyfotó, esküvői és szociofotó. Bármely jegyzett professzionális fotós jelentkezhet, aki nagy-, vagy középformátumú fényképezőgépet használ.

A pályamunkák bírálása két lépcsőben fog zajlani. Az első körben egy belső zsűri fogja eldönteni, melyik alkotás juthat tovább, a másodikban (amelyben minden eldől) viszont független bírák fogják értékelni a fotókat.

Minden kategória első tíz helyezettje egy bekeretezett oklevelet kap, mely igazolja eredményét,  s ingyen használhatja majd a Hasselblad zászlóshajóját, a H3DII-t, és a munkáját közzéteszik a Hasselblad weblapjain.

A nyertesek ezen kívül lehetőséget kapjanak, hogy munkáik által szerepeljenek egy egyedülálló fényképgyűjteményben, melyet az év végén fognak kiadni. A fotóalbumban lehetőségük lesz a művészeknek, hogy egy-egy előre megadott témát a saját szemszögükből bemutassanak. A 2008-as kiadványban (The 2008 Masters) 1700 alkotás közül válogatták ki a legtetszetősebbeket a szerkesztők, melynek témája "a szenvedély".

A pályaművek beküldési határideje 2009. január 1-je. További részletek a hivatalos honlapon.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés