Hirdetés

Canon nemzetközi amatőr fotópályázat

Sajtóközlemény

A Canon nemzetközi amatőr fotópályázatában résztvevő pályaművekre egy rövid regisztrációt követően 2008. május 18-án éjfélig bárki szavazhat a http://www.canon-europe.com/amegbizas honlapon. A magyarországi több mint kétezer pályamű közül tetszőleges számú fényképre lehet voksolni, ugyanakkor egy fotóra szavazónként csak egy érvényes szavazat adható le. A Canon első nemzetközi amatőr fotópályázata nemzetközi szinten több mint 51 ezer pályázattal zárult. A fotópályázatra 18 európai országból, többek között Magyarországról is jelentkezhettek a hobbyfotósok, akik négy kategóriában - portré, tájkép, sport és makró - adhatták le nevezésüket.

A 18 résztvevő európai országból összesen 51.036 fénykép, köztük 2.263 magyarországi pályázat verseng a Canon által kitűzött komoly lehetőségekért és nyereményekért. A legkedveltebb kategóriának nemzetközi szinten a tájkép bizonyult 23.676 pályaművel, a sort pedig a portré kategória folytatja 15.229 nevezéssel.

Az óriási hazai fotózási kedv a leadott szavazatok számát tekintve a 8. helyre sorolta országunkat, miközben a honlapra feltöltött magyarországi fényképek száma a szomszédos országokhoz képest folyamatos vezetés mellett az első helyen végzett. Az öreg kontinensnek csupán olyan nagy országaiban volt tapasztalható nagyobb részvételi hajlandóság, mint Németország (2.915), Franciaország (3.293), Lengyelország (3.572) az Egyesült Királyság és Írország (3.685), Spanyolország (4.523), Hollandia (6.073), valamint Olaszország (7.435).

A közönségszavazás nyomán a kategóriánkénti 10 legtöbb szavazattal díjazott pályaműből választja ki a nemzetközi zsűri az országos kategórianyerteseket. Az országos kategórianyertesek egy 520 ezer forint értékű EOS fotós ajándékcsomag és egy UEFA EURO 2008 selejtező meccsre szóló jegy között választhatnak. Az országos elődöntőket követően az egyes országok kategórianyerteseit nemzetközi viszonylatban is összehasonlítja a Vicki Couchman elismert sajtó- és portréfotós által vezetett szakértőkből álló testület. A döntőt 2008. június 22-e és június 27-e között rendezik meg Bécsben. A 8 döntős, kategóriánként a legjobb 2 versenyző küzd meg egymással, melynek eredményeképpen a zsűri kiválasztja a nemzetközi kategórianyerteseket. Ennek a végső megmérettetésnek a legizgalmasabb mozzanatait a Canon filmre veszi és a későbbiekben Európa-szerte bemutatja. A 4 nemzetközi kategórianyertes fődíjként 2008. második felében lehetőséget kap arra, hogy egy életre szóló élményt szerezve részt vegyen egy fényképészeti álommegbízáson.

További információ a http://www.canon-europe.com/amegbizas weblapon érhető el. A Canon versenyében résztvevő 2.263 magyarországi pályaműre 2008. május 18. éjfélig bárki szavazhat a pályázat honlapján!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Canon

Azóta történt

Hirdetés