Hirdetés

Tul PowerColor alaplap ATI Xpress 200 chipsettel

A Tul bemutatta az ATI Xpress 200-as chipsetjére épülő új alaplapjait. A PowerColor Xpress 200 márkanév alatt forgalmazott lapokból mindjárt három – csupán kisebb különbségeket felmutató – változat jelent meg. A lapok az RS480 kódnevű északi és az ULI M1573 déli híd köré épülnek, és Socket 754 processzorfoglalatot kínálnak.

A két memóriafoglalatban maximum 2 GB összkapacitású DDR RAM kaphat helyet. A chipsetbe az ATI X300-as grafikus vezérlőjét integrálták, egy önálló videokártya számára PCI Express x16, míg egyéb bővítőkártyákhoz két PCI Express x1, valamint három hagyományos PCI-aljzat biztosított. A két IDE-csatorna és a négy Serial ATA port révén összesen nyolc meghajtó csatlakoztatható az alaplapra, a SATA-merevlemezek RAID 0, 1 vagy 0+1 tömbbe is rendezhetők.

A Tul egy HDA-kompatibilis ALC880 audiokodeket alkalmaz a nyolccsatornás hang vezérlésére. Az A480A7-V és A480A7-VF jelzésű alaplapon 10/100 megabites Ethernet, míg az A480A7-VGF jelűn Gigabit Ethernet interfész található. További különbségek a Firewire-támogatásban mutatkoznak: az első lap egy ilyen portot biztosít, a második kettőn azonban egy VIA VT6307 chip gondoskodik plusz két darab, legfeljebb 400 Mbps sebességű Firewire-csatolóról. Ezektől eltekintve megegyeznek a rendelkezésre álló interfészek: a nyolc USB 2.0, a VGA és a 3+3 audiocsatlakozó említendő, digitális SPDIF és TV-out csatlakozókat tartalmazó kivezetések azonban csak opcionálisan szerezhetők be.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés