Hirdetés

Olcsó alaplap Socket 754-es AMD processzorokhoz

Új típusokkal gyarapodik a 754 tűs AMD Athlon 64 és Sempron processzorokat fogadó, kedvező árú alaplapok választéka. Az Albatron K8Ultra-U és K8Ultra-U Pro nevű lapja egyaránt az ULI Electronics M1689 jelzésű vezérlőchipje köré épül, csupán az közöttük a különbség, hogy utóbbi egy Realtek adó-vevő (PHY) lapkának köszönhetően 10/100 megabites Ethernet-interfésszel is rendelkezik.

Az ULI egychipes megoldása 800 MHz-es HyperTransport kapcsolatot biztosít a processzor számára. Az ATX formátumú lapon két memóriafoglalat, valamint egy AGP8X és négy PCI-aljzat található. A meghajtók számára két IDE-csatorna, valamint két Serial ATA csatlakozó biztosított. A hatcsatornás hangról egy Realtek ALC655 lapka gondoskodik, ám a hátsó I/O panelen csupán analóg audiocsatlakozókat láthatunk – az alaplapi érintkezők formájában rendelkezésre álló SPDIF be- és kimenet egy opcionális kivezetés révén vehető használatba. USB 2.0 portokból összesen nyolc darab található a lapon.

A processzor áramellátása egy háromfázisú rendszeren keresztül történik, a K8Ultra-U modellek a Cool'n'Quiet technológiát is támogatják. Az Award BIOS a gyártó adatai szerint lehetőséget ad az „FSB” órajelének állítására (200 és 333 MHz között 1 MHz-es lépésekben), a processzor (5, 10 vagy 15 %-os növelés), az AGP-sín (1,5-1,7 volt) és a memória (2,75, 2,8, 2,85 volt) feszültségének módosítására a túlhajtás érdekében.

Előzmények

Hirdetés