Hirdetés

A TSMC szerint vannak cégek, amelyek raktározzák a lapkákat

A chiphiány ilyen formában részben mesterséges, de a tajvani bérgyártó megpróbálja kezelni a helyzetet.

Érdekes írás jelent meg a TIME magazin oldalán, amelyben az említett média Mark Liut, a TSMC elnökét interjúvolta meg.

Az egyik téma volt a globális chiphiány, amely mindenkit érint, és Mark Liu eddig nem ismert részletekről számolt be az ügyben. Magáért a problémáért az autógyártók a TSMC-re mutogattak, ami a tajvani bérgyártó elnöke szerint alaptalan volt, hiszen semmi értelmét nem látja annak, hogy az ügyfelei ügyfeleinek ne biztosítson lapkákat. Ugyanakkor azt lehetett látni, hogy több lapka hagyja el a gyárat, mint amennyi a kész termékekbe kerül, tehát az ellátási lánc valamely pontján felhalmozás történik.

A megoldás érdekében a TSMC elkezdett adatokat gyűjteni arról, hogy mely ügyfeleknél van ténylegesen készlethiány, és mely cégek azok, amelyek csupán készleteket raktároznak a nehezebb időkre.

A vizsgálatok eredménye alapján a TSMC úgy döntött, hogy a gyártókapacitást átcsoportosítják azon ügyfeleik részére, amelyeknek valóban szükségük van rá, és elveszik azon partnerektől, amelyek valamiért csak ülnek a legyártott készletükön. Mindez állítólag nem volt túl népszerű lépés, viszont a bérgyártó igazságosnak érezte.

  • Kapcsolódó cégek:
  • TSMC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés