Hirdetés

TP-Link zsebrouterek 3G-vel és nélküle – hozzáférési pont vízibiciklin

A világon bármerre járunk, valahol a közelben jó eséllyel elcsíphető nyílt internet elérési lehetőség. Sajnos persze ez nem mindig adott, nem ritka, hogy ott figyel az Ethernet aljzat, vagy maga a modem, de olyan eszközzel szeretnénk barangolni a neten (pl. okostelefon vagy tablet), mely alkalmatlan a LAN kábel fogadására. Ebben az esetben jól jöhet a TP-Link apró routercsaládjának egyszerűbb tagja, a TL-WR700N.


[+]

A valóban zseb méretű dobozka bármikor pillanatok alatt bevethető, beépített konnektor csatlakozója révén még külső tápegységre sincs szükség. Bedugjuk a meglévő hálózat egy kábelét és pillanatok alatt feláll az instant Wi-Fi hotspot. Az IEEE 802.11n szabványt is támogató router maximum 150 Mbps elérésére képes. Hasznos plusz szolgáltatás, hogy Range Extender (repeater) gyanánt is funkcionálhat, egyszerű és olcsó lehetőséget nyújtva vezetéknélküli hálózatok hatótávolságának bővítésére, de a Wireless Bridge funkció sem maradt ki belőle. A TL-WR700N vételára 29,99 dollár, megjelenését december 23-ára datálták.


[+]

A fent taglalt kocka okosított változatának is nevezhető TL-MR3020 USB portján UMTS/HSPA/EVDO 3G/3,75G modemeket fogad, használatával gyakorlatilag bárhol megoszthatjuk a haverokkal az internetet, ahol térerő van, akár a Balaton közepén ringatózva. Táplálása egy mellékelt adapterrel vagy USB-ről történhet, de ha laptop sincs kéznél, akkor egy akkupakkal is sokáig kitart. A kistestvér minden funkcionalitásával bír, ezen kívül a már fentebb említett 3G Router Mode mellett WISP Client Router Mode és Access Point Mode opciók is szerepelnek a specifikációban. Vételára 39,99 dollár, érkezése pedig december 14-én várható, vagyis mindkét zsebrouter még karácsony előtt a boltok polcaira kerülhet.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés