Hirdetés

Továbbfejlesztett Sony DVD-írók jelentek meg

A Blue-ray piacra kerülése miatt sem hagyta abba régebbi termékeinek továbbfejlesztését a Sony, holott talán sok vállalat inkább a csúcsmodelljét "nyomatná", mint hogy a régebbi típusokkal törődne. Persze, ne gondoljunk arra, hogy a Sony-n erőt vett a humánum: a Blue-ray még messze van a tömegigénytől, így valami másból kell megélni a piac ezen szegmensében.

A Sony mindenesetre átalakította a több formátumot is támogató DVD-íróját. A belső DRU-510A és a külső DRX-510UL a DVD+R és a DVD-R korongok mellett, már a DVD+RW lemezeket is képes négyszeres sebességgel égetni, míg a DVD-RW-ket az új modellek 2x-es tempóval írják meg. Az elődök a DVD+RW diszkeket "csupán" 2,4-szeres sebességgel tudták égetni.


Forrás: www.k-hardware.de - A Sony DRX-510UL

A Sony azonban nem elégedett meg ennyivel, megemelte az eszközök újraírható CD-vésési tempóját is, méghozzá 16-szoros sebességre. A szimpla írható CD-ket viszont az új készülékek is "csak" 24-szeresen égetik. DVD-ROM-okat az új szereplők 12-szeres, míg az általuk megírt DVD-ket négyszeres tempóval olvassák. A puffer mérete tekintélyes, 8 MB.

A belső beépítésre szánt DRU-510A-t EIDE-csatlakozóra, míg a DRX-510UL-t USB 2.0- vagy Firewire-portra köthetjük Az Egyesült Államokban a Sony DRU-510A 350, míg a Sony DRX-510UL 430 dollárba kerül.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés