Hirdetés

Firmware frissítéssel megtáltosodik az NEC DVD-írója

Mostanra bekövetkezett az, amivel sok elemző és szakértő számolt már: eljött a "buherálás kora" a DVD-nél is. A múltkor már olyan firmware keringett a német internetes oldalakon, amelynek segítségével egy CD-írót némi szerencsével át lehet változtatni DVD-íróvá (mi keményen ellenálltunk, nem hittük el)!

Nos, a legújabb ilyen akció "áldozata" az NEC cég lett. Az biztos, hogy már eddig is születtek különböző - vállalkozó szellemű - programozók tollából új, természetesen "nem hivatalos" firmware-verziók, de ez most komolyabnak tűnik.


NEC ND-1100A


Az NEC két DVD-írója, nevezetesen az ND-1100A és az ND-1300A technikailag teljesen megegyezik. Az egyedüli különbség közöttük a támogatott formátumokban rejlik. Az egyik a DVD+R/+RW formátumot támogatja, a másik a DVD-R/-RW-formátumot is. Élelmes emberek kiötlötték, hogy akkor talán ki lehetne adni egy új firmware-verziót a "butább" termékhez és így könnyen egy teljes értékű, minden formátumot kezelő és író készülékhez juthatunk, vagyis a NEC ND-1100A-ból egy NEC ND-1300A-t faraghatunk.

A kérdés már csak az, hogy a gyártók lépni akarnak-e egyáltalán - és ha igen, mikor - az egyre burjánzó hardveres és szoftveres átalakítások ellen. Mert egyes felhasználók már léptek és döntöttek...

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés