Hirdetés

Új szoftver a Sony robotkutyájához

Az ERA a Sony leányvállalata. Az "Aibo Eyes Software" nevű program legfőbb érdekessége, hogy az Aibo nevű robotblökit már e-mail útján, akár a távolból is irányíthatjuk (egyébként már kapható a kék színű Aibo is). A szoftver működési elve rendkívül egyszerű.


Forrás: www.golem.de

Amennyiben az Aibo Eyes-szel felszerelt kutyus e-mail-parancsokat kap, válaszként JPEG-formátumú képekben azt küldi vissza , amit az eb szemei éppen látnak. Így például kiválóan használható gyerekek vagy üresen hagyott lakások felügyeletére. Ezen kívül az e-mail parancsokkal aktiválhatjuk a kutyába épített audio-felvételeket is, például születésnapi köszöntőt, illetve zeneszámokat is lejátszathatunk Aibo-val. Az "Aibo Eyes" szoftver 120 dollárba kerül.

A robotkutya az "Aibo Messenger" nevű program segítségével képes e-mailek és weboldalak felolvasására is. A Sony szerint mindez azt bizonyítja, hogy a robotokra igenis lehet komoly feladatokat bízni. A japán cég bemutatta az ERS-210A/LI típusú, kék színű, Aibo Cyber-Blue fantázianevű modellt is, amelyet az Egyesült Államokban kereken 1300 dollárért árulnak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés