Hirdetés

Tovább gazdagítja házimozi kínálatát a Pioneer

A japán gyártó bejelentette, hogy négy újdonsággal bővíti házimozi termékeinek körét. Ezek között megtalálható két, hagyományos 5.1 csatornás, valamint egy 2.1 csatornás modell, illetve egy manapság oly divatos soundbar is. Utóbbi konkrétan a HTP-SB510 elnevezésű termék természetesen az egyetlen hangszóró segítségével ígéri a tökéletes térhangzás megteremtését, de hát enélkül ebben a szegmensben már labdába sem lehet rúgni, az persze más kérdés, hogy ebből mi valósul meg.

A legtradicionálisabbnak a HTP-S737 típusjelzésű modell nevezhető legalábbis külalakját tekintve. A másik 5.1-es házimozi, a HTP-S333 ultrakompakt kivitelével hívhatja fel magára a figyelmet. A 2.1 csatornás HTP-S535-öt a gyártó elsősorban a lapostévék kiegészítőjének szánja, ez pedig a dizájnban is tükröződik. Az utóbbi modell egyébként az S-SWR5CR Pioneer hangfalakkal 5.1 csatornássá alakítható.

A négy új készülék mindegyike 1.4-es HDMI csatlakozókkal rendelkezik, amelyek már támogatják a 3D-s adatátviteli szabványokat. Ezenkívül mindegyikükhöz csatlakoztatható – az USB porton keresztül – a Pioneer TypeA elnevezésű iPod/iPhone dokkoló, amelynek segítségével az Apple termékeken tárolt tartalmak egyszerűen és gyorsan lejátszhatóak. Egy integrált, saját fejlesztésű technológia révén állítólag még a gyatra minőségű, tömörített audiofájlokat is szépen szólaltatják meg. Emellett aktiválható egy olyan funkció, amelynek köszönhteően akkor is egyenletes hangerőt produkálnak, ha a lejátszandó zeneszámokat eltérő hangerővel rögzítették. További érdekesség, hogy képesek a hang időbeni csúsztatására, ha az nincs összhangban a képpel.

Pioneer S737
Pioneer S737

Mind a négy termék támogatja a Dolby TrueHD és a DST-HD Master Audio szabványokat, amelyek a legfrissebb térhatású hangformátumoknak számítanak. A modellek október végétől vásárolhatók meg, ám az árukról a gyártó egyelőre nem szolgált konkrét információkkal.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés