Hirdetés

Tovább erősödik az MSI GeForce GTX 980 Ti, jön a Lightning változat

Az MSI újabb NVIDIA GeForce GTX 980 Ti alapú kártyán dolgozik, mondhatni menetrendnek megfelelően, amely a jól bejáratott és egyben csúcsra járatott Lightning sorozatba érkezik, a szokásosnak mondható vadászgéppel fémjelzett dobozban. A hivatalos megjelenés még odébb van ugyan, de technikai paraméterek kíséretében számos kép kiszivárgott már a készülő VGA-ról.


[+]

A sárga-fekete színű, három darab 100 milliméteres ventilátorral szellőztetett, öt darab 8-10 milliméteres réz hővezető csőből álló, nikkelezett hűtés alatt egyedi, 10 rétegű NYÁK-on kapott helyet a GM200-as lapka, valamint a 6 GB GDDR5 memória, amit 12+3 fázisú VRM táplál két darab 8 tűs és egy darab 6 tűs PCIe tápcsatlakozó segítségével.


[+]

Jól látható már ebből is, hogy a gyártó a tuningosok nyúzására készítette fel a kártyát, de itt nem álltak meg, hiszen említésre méltó még a feszültség mérésére szolgáló pontok, dupla bios, külön állítható fordulatszámú ventilátorok stb.


[+]

Természetesen nem csak az extrém tuningosoknak áll a zászló, hanem azoknak is, akik szimplán gyorsabb MSI-től származó 980 Ti-t szeretnének magukénak tudni, erről pedig a masszív tuning gondoskodik. A GPU frekvenciájának alap/boost beállítása ugyanis 1203/1303 MHz, míg a VRAM-é effektív 7,1 GHz, ami némi tuninggal vélhetően tovább növelhető a gyári léghűtést használva.


[+]

A hátoldali csatlakozók szempontjából referencia megoldást követő, ám három slotot elfoglaló VGA pontos megjelenési időpontja nem ismert, és az áráról sincsenek egyelőre információ, de nyilvánvalóan már nem kell sokáig várni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés