Hirdetés

Tovább él az AMD Sempron vonal

Az AMD ezen a héten újraéleszti a lassan haldokló Sempron vonalat, ami annak tudható be, hogy a vállalat felmérései szerint még mindig van piaca az olcsó egymagos processzoroknak. Ezzel a kijelentéssel egyébként nem is igazán lehet vitatkozni, hiszen számos olyan terület van, ahol az egymagos rendszerek nyújtotta szolgáltatás és sebesség elégnek bizonyul, így az új Sargas lapkára épülő Sempron sikeres is lehet.

A 45 nm-es SOI gyártástechnológiával készülő processzor a Regor egymagosított változataként fogható fel, egyelőre azonban nem tudni, hogy a termék külön lapkára épül-e, vagy a Regor chip egy magjának letiltásával keletkezik. A Socket AM3 tokozású központi egység AMD Sempron X1 140 névre keresztelt modellje 2,7 GHz-es órajelen üzemel, a másodlagos gyorsítótár mérete pedig 1 MB lesz. A kétcsatornás memóriavezérlő a DDR2 és a DDR3 szabványú memóriákat támogatja, ennek megfelelően az új processzor a régebbi Socket AM2 és AM2+ foglalattal felszerelt alaplapokban is alkalmazható.

A HyperTransport 3.0-s rendszerbuszt használó terméket az AMD a 45 W-os TDP fogyasztási osztályba sorolja, a működési feszültsége pedig 0,85 és 1,35 V között lehet. Az új Sempron egyébként az x86-64 és az SSE4A mellett támogatja az AMD-V virtualizációs technológiát, ami elengedhetetlen a Windows 7 XP módjának aktiválásához.

Az AMD Sempron X1 140 még ezen a héten az üzletekbe kerül, ajánlott fogyasztói ára 35 euró lesz, ami nagyon baráti árazásnak mondható.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés