Hirdetés

Japánban már hódít az új Toshiba tablet

A Toshiba új tabletet mutatott be a japán piac számára, mely a Regza AT501 névre hallgat, de a cég szokásait figyelembe véve a nyugati piacokon minden bizonnyal más nevet kap majd. Ettől persze a termék nem változik, így már lehet elemezni a 10,1 colos, érintésre érzékeny IPS panellel dolgozó masinát, amelynek natív felbontása 1280x800 pixel.

A termék a középkategóriát célozza meg, így NVIDIA Tegra 3 SoC gondoskodik a számításokról, a rendszermemória pedig 1 GB kapacitást kínál, amit 32 GB-os NAND flash tároló egészít ki. Utóbbi egy extra 32 GB-os microSD memóriakártyával tovább bővíthető. A tablet természetesen kapott IEEE 802.11b/g/n-es Wi-Fi és Bluetooth modult, 3 megapixeles hátulsó és egy ismeretlen képességű elülső webkamerát, micro USB portot, illetve a HDMI sem maradt le.

Az Android 4.1-es operációs rendszert futtató 625 grammos termék akkumulátora maximum 10 óráig bírja komolyabb terhelés nélkül, emellett a vállalat a Regza tévékkel való együttműködést biztosító Regza Apps szoftvert is előtelepíti.

Sajnos a tablet ára az Egyesült Államok valutájára átszámítva 426 dollár, ami a specifikációk alapján nagyon soknak hangzik, de Japánban jellemzően drágábban jelennek meg az újdonságok, így a nyugati piacokon valószínűleg olcsóbban lesz elérhető a más névvel illetett Regza AT501.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés