Hirdetés

Képeken pózol a Toshiba Tegra 4-es tabletje

Az NVIDIA Tegra 4 SoC még az év elején mutatkozott be, de a gyártók annyira nem törik magukat az új rendszerchip beépítésén, és inkább a Qualcomm megoldásai felé kacsintgatnak. Szerencsére a HP és a Toshiba esetében már egy ideje ismert, hogy egy-egy tablet erejéig azért próbát tesznek a Tegra 4-gyel. Az utóbbi cég az AT10LE-A típusjelzésű modellel készül, melyről egyelőre csak képek vannak, de a főbb paraméterek már ismerhetők.


(forrás: Techblog)

A Toshiba új táblagépe 10,1 colos kijelzőt használ, ami a vásárlók által kedvelt méretkategóriák felső határa. Külsőre nem különbözik sokban a többi tablettől, továbbá található rajta mini HDMI kimenet, microSD interfész és sztereó hangrendszer is. Ami a termék különlegessége lehet az a billentyűzetes dokkoló. Ez a kényelmes gépeléshez elengedhetetlen, hiszen az érintésre érzékeny kijelzőn ez a feladat még mindig nem oly kedvelt. Elképzelhető, hogy a kiegészítő tartalmaz még más extrákat is, de ezekről egyelőre nincs adat.


(forrás: Techblog)

A hírek szerint a beépített Tegra 4-es SoC négy darab ARM Cortex-15-ös processzormagja maximum 1,8 GHz-en üzemel. Korábban 1,9 GHz-es pletyka volt hallható, de lényegében az a 100 MHz nem túl nagy eltérés. Az operációs rendszer szempontjából az Android 4.2 biztosnak tűnik, de azt már nem tudni, hogy pontosan mikor érkezik a Toshiba AT10LE-A jelzésű tablet. Várhatóan a Computex alkalmával többet is megtudhatunk a megjelenésről, az árazásról, illetve a többi paraméterről.


(forrás: Techblog)

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés