Hirdetés

IFA 2013 blog: Európába érkeztek a Toshiba UHD tévéi

A Toshiba megtartotta ígéretét és a harmadik negyedévben valóban piacra dobja idei Ultra High Definition televízióit, egészen pontosan egy 58, egy 65 és egy 84 hüvelykes készüléket. Az M9, illetve L9 szériába tartozó modellek mindegyikébe a többmagos processzorra épülő Cevo 4K technológia került.


[+]

Az előbbi lapka az Ultra High Definition tartalmak kezelése mellett képes többek között az alacsonyabb felbontású anyagok felskálázására is, legyen szó DVD-ről, Full HD-s Blu-ray anyagról vagy akár gyenge minőségű webes tartalmakról. Támogatják a háromdimenziós anyagok megjelenítését, amihez az 58"-es az aktív shutteres, a nagyobb tesók pedig a polarizációs, azaz passzív képalkotási eljárást használják, emellett mindegyik modell képes a kétdimenziós anyagokból térhatásúakat konvertálni. A dizájnjukban a japán cégekre jellemző, visszafogott irányzatot képviselő termékek az integrált smart rendszernek köszönhetően képesek a különféle internetes tartalmak elérésre, rendelkeznek saját médialejátszóval, és persze az EPG sem hiányzik belőlük a digitális tunerek mellett.


[+]

Egy negyedórás nézelődés után nem lehet komoly következtetéseket levonni a termékek tudásával kapcsolatban, főleg, hogy egy direkt e célra tenyésztett demóanyag futott rajtuk, de az első benyomások alapján a készülékeknek van rá esélyük, hogy felvegyék a versenyt a többi nagy gyártó UHD tévéivel a vásárlók kegyeinek elnyeréséért folytatott öldöklő harcban. A vállalat egyik, helyszínen elcsípett munkatársa elráulta, hogy az 58"-es változat 3500, a 65"-es 6530, a legnagyobb pedig 16 630 eurós áron kerül majd a boltok polcaira, a debütálásra pedig állítólag már nem kell sokat várni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés