Hirdetés

IFA 2013 blog: HDMI 2.0 szabványra épülő 4K-s és 50/60 Hz-es tévé a Panasonictól

A Panasonic Berlinben, az IFA-n mutatta be új 65 hüvelykes, Ultra High Definition tartalmak megjelenítésére is képes televízióját, a Viera családba tartozó, TX-L65WT600 típusjelzésű modellt. Ez a világ első olyan készüléke, amely HDMI 2.0 és DisplayPort 1.2a szabványt alkalmaz és 4K-s tartalmak mellett 50/60 Hz-es képfrissítéssel rendelkezik, azaz a tévé másodpercenként 60 képkockát képes megjeleníteni 3840x2160 képpontos felbontással.

Panasonic TX-L65WT600
Panasonic TX-L65WT600 [+]

Emellett ott van még a beépített 4K Intelligent Frame Creation névre hallgató eljárás, amelynek köszönhetően, a WT600 másodpercenként 120-as képfrissítési sebességre is képes még Ultra HD jelforrásból is – ez a tulajdonsága a készüléket kiemeli a mezőnyből, hiszen ilyen képváltási frekvenciakonverzióra egyik riválisa sem képes. A Panasonic 4K Ultra HD tévé elemzi az összetett jeleneteket – több irányból pásztázza végig a képsorokat – és minden egyes objektumot külön optimalizál.

A cégtől kapott információk szerint többek között a 2000 hertzes Back Light Scanning rendszernek köszönhetően a készülék a gyors mozgásokat hagyományos felbontású tartalmak esetén tűélesen adja vissza. A vékony keretű tévé minimalista formaterve üveg-fém kombinációra épül, amely az UHD-ban rejlő lehetőségeket hivatott kihangsúlyozni. A tervezők célja az volt, hogy egy olyan terméket hozzanak létre, amely kikapcsolt állapotában is a nappali dísze lehet.

A WT600 beépített HTML5 böngészője elméletben bármilyen internetes tartalmat 4K felbontásban képes megjeleníteni. Például a felhasználó az internetes térképek szolgáltatásait sokkal jobban ki tudja használni, hiszen a térképek képei egy Full HD tévékhez képest négyszeres részletességgel jelennek meg. A beágyazott videók és az alacsony felbontású grafikus képek minőségét az integrált Web Content Optimiser Pro technológia jelentősen képes javítani. Az egyszerű webcím- és szövegbevitel érdekében a felhasználó billentyűzetet is csatlakoztathat a WT600-es tévéhez USB adapter vagy a vezeték nélküli, Bluetooth kapcsolat használatával.

Panasonic TX-L65WT600
Panasonic TX-L65WT600 [+]

Az iparágon belül is újdonságnak számít, hogy a WT600 beépített 4K-s H.264 dekóderrel is rendelkezik, amely nem pusztán a 4K minőségű videók visszajátszását teszi lehetővé USB vagy SD interfészen keresztül, hanem a 4K-s internetes tartalmakat is közvetlenül lejátszhatóvá teszi. Akik szeretik a fényképeiket a képernyőn nézegetni, az SD kártyájukat a készülékbe helyezve 4K minőségben tekinthetik meg azokat a 4K képmegjelenítő segítségével, a 4K Swipe & Share alkalmazás használatával pedig vezeték nélkül is átküldhetik az Ultra HD felbontású fotóikat a mobil telefonról vagy a tabletjükről a tévékészülékre.

A WT600 beállítási és szövegbeviteli opcióit innovatív hangvezérlő funkcióval is kiegészítették. Ez azt jelenti, hogy a felhasználó a tévét az érintőképernyős távirányító, az okostelefon vagy a tablet mikrofonjába mondott szavakkal is kezelheti az előretelepített Panasonic TV Remote 2 App segítségével. Ennek hála gyorsan hozzáférhetők az internetes tartalmak, vagy böngészhető az otthoni hálózatot a kedvenc zenék között válogatva.

Ahogy minden Smart VIERA tévé a WT600-as is rendelkezik beépített vezeték nélküli Wi-Fivel. A felhasználók gyorsan és egyszerűen hozzáférhetnek bármilyen, az otthoni hálózaton lévő multimédiás tartalomhoz a DLNA streaming igénybevételével, valamint a folyamatosan növekvő számú alkalmazások számára létrehozott Smart VIERA platformhoz, ahol többek között a népszerű közösségi oldalak (Facebook, Twitter és Skype) is elérhetők. A WT600-as automatikusan bekapcsolódó pup-up kamerájával csupán egy gombnyomásba kerül a videohívás indítása.

A TX-L65WT600 szeptember végén kerül a boltokba egyelőre még ismeretlen áron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés