Hirdetés

IFA 2013 blog: így jeleníti meg a gyors mozgást a Sony 4K tévéje

Az Ultra High Definition felbontású modelleket eddig a magas ár mellett elsősorban azért kritizálták, mert nem tették lehetővé a gyors mozgások hibátlan megjelenítését. Ezen változtat (már persze csak a kompatibilis modellek esetében) az IFA-n bejelentett HDMI 2.0 szabvány, amely érinti a Sony televízióit is.

Sony KD65X850SA
Sony KD65X850SA [+]

Mostanáig e modellek a 4K-s videókat csupán 30 Hz-es frissítés mellett tudták kezelni. Az év végén induló Service Upgrade Program keretében elérhető díjmentes online firmware frissítéssel a 65” és 55” méretekben elérhető Sony 4K Ultra HD televíziók egyetlen HDMI kábel segítségével válnak képessé a 60 Hz-es 4K-s tartalmak fogadásra, illetve megjelenítésére. Ez jól hangzik, de a valóság olykor ellentmond a remekül hangzó marketing szövegnek, azonban erről most szó sincs.

A vállalat a brazíliai konföderációs kupán, a Sony 4K-s kamerákkal rögzített futballmeccs segítségével prezentálta, hogy mire képes az eljárás. Ennek alapján pedig kijelenthető, hogy a lassan egymásba folyó állóképek uralma, már a múlté: az Ultra High Definition technológia egy új korba lépett! Sajnos a videóból nem lehet igazán látni a finom részleteket, de azért feltöltöttük az általunk lefilmezett jelenetet.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés