Hirdetés

FC-MAMR merevlemezekkel jelentkezett a Toshiba

Az MG09-es HDD-knek a mikrohullám segít az adatok sűrűbb rögzítésében.

A Toshiba némileg váratlanul bejelentette a legújabb HDD-családját, amely elsők között veti majd be a MAMR technológiát. Ennek az elgondolás alapját egy úgynevezett STO, azaz spintorque oszcillátor adja, ez biztosít egy olyan mikrohullámú frekvenciát a lézernek, amivel nem csak nagyobb adatsűrűség biztosítható, hanem megőrizhetők a PMR-re jellemző a terhelhetőségi mutatók is. A japán cég egészen konkrétan a saját, FC-MAMR (Flux Control Microwave Assisted Magnetic Recording) nevű implementációját használja.


[+]

Az új, 3,5"-es, 26,1 mm magas formátumú, MG09 jelzésű sorozat héliumos modelleket tartalmaz, amelyek kilenc tányérra írják az adatokat. A Toshiba 6 Gbps-os SATA 3.3-as, illetve 12 Gbps-os SAS 3.0-s interfészt használó HDD-ket dob piacra, ezek kapacitása 16 és 18 TB lehet. Mindegyik opció esetében 7200 a percenkénti fordulatszám, az adatátviteli tempó pedig elérheti a 268 MB/s-ot, ráadásul minden típusból rendelhető SIE (Sanitize Instant Erase) vagy SED (Self Encrypting Drive) verzió.

A vállalati felhasználásra szánt a fejlesztések közül a 18 TB-os verziók mintáit az első negyedévben kezdi el szállítani a Toshiba.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés