Hirdetés

Szinte mindent bevet a nagyobb tárhelyért a Toshiba

Előbb a MAS-MAMR, majd később a HAMR lesz a tárkapacitás növelésének forrása.

Az előző év legvégén írtunk arról, hogy a Toshiba milyen technológiával jutna el a 30 TB-os merevlemezekig, most pedig a vállalat egy befektetői konferencián konkrét elképzelésekkel állt elő a jövőről, amit a Business Wire az alábbi képen fel is vázolt.


(forrás: Business Wire) [+]

A Toshiba már eleve kínál MAMR HDD-t, méghozzá FC-MAMR (Flux Control Microwave Assisted Magnetic Recording) implementációval, és nem meglepő, hogy az áprilisban kezdődő, 2022-es üzleti évben még ez a technológia fog dominálni, de már felüti a fejét az új, MAS-MAMR opció. Utóbbi a tányéron használt sávok szélességét az FC-MAMR-höz viszonyítva szűkíti, ami több adat tárolását teszi lehetővé egységnyi lemezterületen. Ehhez megfelelő író- és olvasófej szükséges, amit a TDK biztosít, magát az egészet pedig a Toshiba rakja össze teljes merevlemezzé.

A MAS-MAMR bevetésével a 30 TB-os határon is túl lehet jutni, ami cél is a 2023-as üzleti év során, továbbá a felhasznált tányérok száma is 10-ről 11-re fog nőni.

A 2024-es üzleti évtől már alap lesz a 11 tányér, illetve a MAS-MAMR, viszont ekkortól lehet majd számítani a Toshiba első HAMR HDD-ire. Ezek jó darabig a MAS-MAMR mellett lesznek elérhetők, tehát csak hosszabb távon gondolkodnak a japánok a teljes váltásban.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés